Színtanoda - smaragdzöld

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy 2013 színe a smaragdzöld. Kétségkívül tavasszal fog csak igazán berobbanni, de gondoltam nem árt már most egy kis útmutatást adni a viselésével kapcsolatban!
Először is: ez a csodás szín minden bőr- és hajszínhez remekül passzol. Ugyanúgy viselheti egy szőke hajú, világos bőrű, mint egy sötét hajú, barna bőrű! Bizonyítja ezt az is, hogy a vörös szőnyegen egytől-egyig csodásan festenek a smaragdzöld ruhákban a legkülönbözőbb típusba tartozó sztárok is.


Alapvetően egy élénk, kékbe hajló, sötétebb színről van szó, de valószínűleg a fast fashion márkák nem hagyják majd ezt annyiban; már tavaly ősszel láthattuk, hogy a burgundinak is több fajtája, árnyalata volt. Továbbá az is valószínű, hogy a zöld többi árnyalata is újult erőkkel fog betörni a boltok polcaira.
Bár én azt vallom, hogy mindenki nyugodtan viseljen olyan színű darabokat, amilyeneket akar (persze a stílusosság határain belül), azért ha optikailag karcsúsítani szeretnénk lábainkat, combjainkat, akkor a világosabb nadrágokat és (egyes) szoknyákat kerüljük. 
Ha még csak barátkozunk ezzel a színnel vagy már most szeretnénk magunkra ölteni, szuper választás lehet egy ilyen színű kiegészítő. Egy smaragdzöld sállal például rögtön búcsút is inthetünk a téli szürke napoknak (és esetlegesen szürke megjelenésünknek)!


A smaragzöldet számos színnel kiválóan lehet párosítani. Az alap fekete, fehér, szürke színek mellett viselhetjük még barnával, barackkal, halványrószaszínnel, de választhatunk mellé kékeket, lilát, sárgát és narancsot is. Az én kedvenc három párosításom: lila, sárga és barna, de az elsőbe és az utolsóba belecsempésztem az ezüstöt és a barackot is.




Hogy tetszik Nektek ez a szín? Tervezitek egy-két ilyen darab beszerzését? Milyen színnel viselnétek?

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagy kedvencem a zöld szín, örülök, hogy divatba jött. :) Az utolsó összeállítás tetszik a legjobban.

hkorinna írta...

Beleszerettem ebbe a színbe! A második összeállítás lett a kedvencem, pedig nagyon nem szeretem a sárgát, de így szuper az összhatás! :)

Elíz írta...

Én sem kedvelem különösebben a sárgát, de így a smaragddal együtt imádom! :)

mrs__kovacs írta...

Én maradok kis mennyiségnél ebből a színből, olyan gyönyörű, de inkább kisebb felületen, kiegészítőként tudom elképzelni :]

Aviana Rahl írta...

második, harmadik összeállítás: ♥

Nóra írta...

nagyon szeretem ezt a színt *-*

LittleMucli írta...

Nekem érdekes mód tetszik,pedig nem vagyok egy zöldes típus.A mentát is imádtam.

Megjegyzés küldése