Színtanoda - sárga

Melyik másik színt választhatnám július közepén e poszt főszerepébe, mint a sárgát! Ez a nagyon harsány szín nem mondható közkedveltnek az öltözködés terén. Én személy szerint alig szoktam látni sárga darabokat viselő embereket. Ennek épp a feltűnősége lehet az oka, hiszen egy rosszul megválasztott, nem passzoló sárga darab az egész szettünket egy csapásra elronthatja. A legelső lépés, hogy találjuk meg a bőrszínünkhöz legjobban passzoló sárga árnyalatot, ha ez megvan, akkor szinte már nyert ügyünk van és nem, nem kifogás a világos bőr vagy a szőke haj!
Míg a barna bőrűek most is jól járnak és bármelyik árnyalatot nyugodtan viselhetik, a világos bőrűeknek ezúttal jobban oda kell figyelniük. Néhány árnyalat ugyanis sápadtabbnak, fáradtabbnak mutathatja még a legszebb porcelánbőrt is. De azért nincs ok az aggodalomra, íme rögtön 4 árnyalat, amit bátran választhatnak a fehér bőrűek is!


A sárga a vidámság, a boldogság és az optimizmus színe. Ez utóbbi tudományosan is bizonyított, tehát ne habozzunk sárgát viselni! Emellett pedig még segíti a kreatív gondolkodást is. Nyárra tökéletes választás lehet egy sárga maxi szoknya, igazán vidám és sugárzó szetteket lehet vele kreálni! Az őszi ruhatárunkba pedig amúgy sem árt egy kis színt csempészni, miért is ne legyen ez a szín a sárga, mondjuk egy blézer formájában!



A sárgát legtöbbször feketével és/vagy fehérrel kombinálva láthatjuk egy szetten belül, ami jó, ha biztosra akarunk menni. Főleg az "és" változatát javaslom. Nude színekkel kombinálva kevésbé kontrasztos szetteket kaphatunk, így a sárga darabunk szépen tud majd érvényesülni. Izgalmasabb párosításokért válasszuk a smaragdzöldet, kéket, narancsot, szürkét, lilát vagy rózsaszínt. Ezen utóbbi színeknek a pasztell és a sötét változatai különösen jól mutatnak egy élénksárga darabbal. Ezekre hoztam most egy-egy példát! (Mivel smaragdzöld és sárga, ill. kék és sárga összeállítást már láthattok ITT és ITT.)




Szeretitek a sárgát? Szoktátok viselni? Melyik színnel tetszik legjobban?

A "Színtanoda" eddigi részei:
1. Arany
4. Kék

1 megjegyzés:

Unknown írta...

én ruhában nem igazán szeretem a sárgát :S

Megjegyzés küldése