DIY Fülhallgató tartó

Az emberiség egyik legnagyobb - és valószínűleg örökre megoldatlan - rejtélye az, hogy mégis hogyan tudnak szinte kibogozhatatlanul összegabalyodni a fülhallgatók a táskában/zsebben mindössze egyetlen perc alatt. Az enyém még akkor is képes erre, ha szépen összetekerve, a mobilnak való kis rekeszbe teszem. Mindemellett pedig még sérülhet is a kábel, ha csak úgy magában, mindössze feltekerve bekerül a többi dolog közé - így történhetett, hogy az én szeretett fülhallgatóm is tönkrement nemrégiben. Ez viszont megadta a végső lökést egy régi tervemhez, miszerint készítsek egy fülhallgató tartót, amiben biztonságban utazhat a fülesem és amellyel örökre búcsút inthetek az összegabalyodott kábelnek!


Kellékek a fülhallgató tartóhoz:
- egy darab bőr/műbőr
- egy darab patent
- kettő darab szegecs
Eszközök az elkészítéséhez:
- olló
- cérna
- tű
- fehér ceruza

Lépésről lépésre:
A bőrből/műbőrből csupán egy egészen kicsi darabra van szükség (feltéve persze, ha Ti is csak egy ilyen kisebb tartót szeretnétek, mint amilyet most én is készítettem). Amit a képen láthattok az egy kb. 13x7 cm-es darab, ami mindössze pár tíz forint volt. Én egy érdekes felületű, keményebb anyagút választottam, ami praktikus választásnak bizonyult, mivel amellett, hogy nem koszolódik, még stabilan is tart - és még jól is néz ki. Első lépésben felrajzoltam a hátuljára a formát. Fehér ceruza híján egy fehér szemceruzával tettem ezt meg, ami sajnos anno csalódást okozott nekem, de lám, most jó hasznát vettem. :D Elsőre nem mertem kísérletezni és biztosra mentem ezzel a 8-as (?) formával.


Második lépésként igyekeztem a kevésbé pontos formámat minél pontosabban kivágni (egyébként nem kell félni, később is lehet még formázni, ha nem sikerült volna tökéletesen pontosan a rajzolás vagy a kivágás). Majd pedig egy radírral eltüntettem a szemceruza nyomait.


Jöhet is a patentek felvarrása! Itt picit meg kell küzdeni, ha hasonlóan vastag, kemény anyagot választotok, de azért annyira nem vészes a dolog. Jó alaposan varrjátok oda mind a két felét a patentnek. Mivel én alapból ilyen kisebb tartót készítettem, ezért nekem a legkisebb patent (8mm) kellett hozzá, amit egy rövidáru boltból szereztem be. (Egy levélen 6 darab van és kb. 100Ft-ba kerül.)


A cérna elrejtése végett egy-egy szegeccsel (8mm) díszítettem a tartót. Rá is lehet ragasztani, de én a nehezebb utat választottam és jó alaposan belenyomkodtam a szegecsek lábait a bőrbe, viszont megéri ezzel bajlódni, mert szerintem így azért biztosabban fognak majd tartani.



Már nincs is más dolgunk, mint feltekerni rá a fülhallgatónkat és összepattintani a patentot. Utolsó lépésként csodáljuk a kész művünket! :)






Örülök, hogy végre rászántam magam az elkészítésére, szerintem aranyos kis tartó lett és ami a lényeg, hogy nagyon praktikus! Valamint szerintem mindenképpen jobb és biztonságosabb megoldás, mint egy hajcsat vagy egy befőttes gumi, nem szólva arról, hogy gyorsan és nagyon olcsón elkészíthető. Viszlát, összegubancolódott,  megtörő kábelek!

Hogy tetszik Nektek? Készítettetek már hasonlót?

10 megjegyzés:

pampuska írta...

Nagyon jó lett, ha boltban látnám simán megvenném! :)

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki, csak az a gond, hogy a feltekerés sem tesz jót a kábelnek, ugyanúgy megtörhet :(

Andus írta...

Nagyon jó ötlet, annyira egyedi! :) Sokkal jobb, mint a készen kapható hasonló elven működő csipeszek. (Maci fejek tán?:D)

PAncsi írta...

Nagyon jó lett! :-)

Unknown írta...

Jó lett :-D ügyi vagy

Juju írta...

Nagyon jó lett, jó ötlet, szép kivitelezés! :D

Smejka írta...

Nagyon szép. Sokkal jobban tetszik, amiket a boltokban lehet kapni. :)

bettynova írta...

decukki....nekem is kellene valami hasonló....ügyi vagy

Nóra írta...

de ügyi vagy! :)

Thimmyke írta...

Nagyon ötletes. :)nÉn mobil tokban tartom. :)

Megjegyzés küldése