Fonott pasztell körmök

Ezt a technikát már rég ki szerettem volna próbálni, de mivel ehhez hosszabb körmök szükségesek és némi időt is igényel, ezért valahogy mindig elfelejtődött. Most azonban a körmeim hosszúsága ideális hozzá (csattanó a bejegyzés végén ;D), így mikor azon gondolkodtam, hogy hogyan is dobhatnám fel a sima, pasztell manikűrömet, egyből beugrott, hogy ez a fonott technika tökéletes lenne hozzá!
Két réteg halványlila réteggel kezdtem, majd a gyűrűsujjamon nekikezdtem a "fonásnak". Mindig meg kell várni, hogy teljesen megszáradjon az előző csík, különben felszedheti a következő, ill. ugyanez vonatkozik arra is, ha még egyszer át szeretnénk menni az adott csíkon, hogy ne látszódjon át az alatta lévő. Ahogy egyre több réteg kerül egymásra, úgy fog egyre nehezebben száradni, ezt úgy kerülhetjük el, ha nem ilyen vékony fonást készítünk, mint ahogy én tettem most.


Egy réteg BTGN fedőlakkal még fixáltam az eredményt, ez abban is segít, hogy egyenletesebb legyen a mani, hiszen a végére már nem is tudom hány réteg lakk került egymásra. Viszont picit elmosta a csíkokat, pedig akkorra már megszáradtak, vagyis hát ezek szerint mégsem teljesen. A képek szörnyűek lettek, vagy túl erősen sütött rá a nap (aminek amúgy örülök, csak hát fotózni nehéz így itt a lakásban) vagy túl kevés fény volt. Viszont mikor láttam hogy sikerültek, már nem tudtam újakat készíteni, mert búcsút mondtam a gyűrűsujjam körmének egy részétől, amit fogalmam sincs hogy hogyan, de sikerült levágnom egy késsel. :D Szóval bár biztosan nem utoljára készítettem ilyen körömet, de az is biztos, hogy nem a közeljövőben fog újra sor kerülni rá.



Bár nem élvezhettem túl sokáig, de mindenesetre nekem nagyon tetszik ez a technika. Egyáltalán nem bonyolult, picit időigényes, de megéri, mivel nagyon mutatós a végeredmény. 

Használt lakkok:
Essence Colour&Go - 42 Dress For A Moment
NYC Expert Nail Polish - 253 Mint Macaroon
Essence Marble Mania - 03 Silver Twister
Essence Studio Nails - Better Than Gel Nails Top Sealer

Ti készítettek már ilyen manikűrt? Tetszik Nektek? Ki milyen lakkot/manikűrt visel most?

7 megjegyzés:

Panni írta...

Nagyon szép lett! :)

Yvusss írta...

Szép lett! : )

Nézz be hozzám,
egy kis játékra szeretnélek invitálni :)
http://yvusbeauty.blogspot.de/2014/03/egy-kis-szemelyes-ismerjuk-meg-egymast.html

Manna (mannakörmök) írta...

szép, tetszik. :)

Nóra írta...

cuki lett,kár a körmödért,hüpp :(

Lethia írta...

Nagyon tetszetős lett! :)

Elíz írta...

Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Ivett és Mimi: Köszönöm szépen, aranyosak vagytok! :)

Thimmyke írta...

Nagyon csini lett! :)

Megjegyzés küldése