3. felvonás: Nyári esküvő - mit vegyünk fel vendégként?

Máig az egyik legolvasottabb bejegyzésem a "Nyári esküvő - Mit vegyünk fel vendégként?" c. posztom, melyet majdnem pontosan két éve írtam. A nagy sikerén felbuzdulva 2013-ban is volt egy ilyen bejegyzésem, melyre szintén nagyon sokan kattintanak még manapság is. Így aztán most harmadjára is fogtam magam és összegyűjtöttem sok-sok szépséges ruhát, melyet bátran ajánlok mindenkinek, aki idén nyáron esküvőre hivatalos!
Ezúttal is szinte csupa olyan ruhát válogattam össze, melyek amellett, hogy megállják a helyüket egy nyári esküvőn, még sok más alkalomra is felvehetők, így aztán nem kell eldugni a szekrénybe és várni a következő alkalomra, hogy viselhessük. S bár ezúttal is csak a ruhákra koncentráltam, de aki jobban érzi magát egy szoknyában/nadrágban + blúzban, az nyugodtan viselhet ilyen kombót is, csupán arra kell figyelni, hogy harmonikus, illetve ne túl "ballagásos" legyen az összhatás.
Mivel minden figyelmbe veendő dolgot leírtam már a korábbi posztokban, ezért gyorsan csak a főszabályok ismételjük át, melyeket szerintem mindenképpen érdemes betartani:
- A fehéret felejtsük el! Legfeljebb mintában köszönhet vissza, de ott se domináljon!
- Hanyagoljuk a feketét! Elvégre két ember szerelmét ünnepeljük, nyár van és a kisfeketét amúgy is még rengeteg másik alkalomra felkaphatjuk majd. Ha valaki az alakja miatt aggódik, akkor is van más megoldás, például egy megfelelő szabású sötétkék ruha, ügyesen megválasztott kiegészítőkkel! Ha mindenképpen valamelyik ruhadarabunk feketében pompázik, akkor legalább a másik legyen valamilyen nagyon élénk, vidám szín! Mintás ruha esetében természetesen megengedett a fekete, de itt is ügyeljünk arra, hogy ne ez domináljon!
- A menyecskeruha színéről érdeklődjünk előre, s ezt a színt aztán felejtsük el, ha pedig nem áll módunkban megkérdezni, akkor a piros színt hanyagoljuk, mert a hagyomány szerint a menyecskeruha piros színű.
- Törekedjünk a kényelemre, hiszen egy esküvő és a lagzi majd' egy napos program.
- Tartsuk tiszteletben, hogy ez a menyasszony nagy napja, ne most érezzünk késztetést a köldökig kivágott vagy az éppen csak a popsit takaró ruhák viseléséhez, de a szorosan a testre tapadó darabokat is tegyük inkább félre a nyári bulikra.
Most pedig mutatom azokat a ruhákat, amiket én személy szerint szívesen viselnék - és nem csak az esküvőn, hanem utána is bármikor! 

Mango














Orsay




Tally Weijl




Bershka





     
Mint láthatjátok én még mindig az egyszínű, egyszerűbb szabású ruhákat preferálom. Ezekhez bátrabban lehet feltűnőbb kiegészítőket is választani, ám mégsem lesz az összhatás túlzó, közönséges vagy hivalkodó. Amiket én még ajánlok viselésre, azok a nagy visszatérő overálok, csodás darabokat lehet találni! A szoknya+blúz párosításokról pedig szívesen hozok akár inspirációs, akár általam összeállított szettekről egy bejegyzést!

Megy valaki közületek esküvőre a nyáron? Mit vesztek fel? Ezek közül melyiket vennétek fel?

5 megjegyzés:

Barbi Beauty and Lifestyle írta...

Kicsivel magasabb vonalig mint a derék odáig fekete onnan felfelé pink felsőrészű szerinted ez még belefér csak polgári esküvőre?

Nóra írta...

az első a kedvencem <3

Gabica írta...

Szép ruhák :)
26-án lesz a bátyám esküvője, egy színes pánt nélküli maxiruhában megyek, amit a New Yorkerből vettem :)

djkaty írta...

Szerencsére nekem megvan a ruha, amit majd felvehetek az októberi esküvőre, ahova hivatalos vagyok. Szürke, így sokféleképpen kombinálható, és majd a hangulatomhoz megfelelő színű kiegészítőkkel ötvözöm. Vagy ha úgy alakul, és hirtelen rám szakad a bank, akkor az első királykék ruhához hasonlót veszek helyette, bár ez a szürke nagyon hasonlít rá szabásában :-)

Elíz írta...

Barbara: Igen, bele! :) A pink egyébként szuper választás lehet mindenki számára, mivel minden bőrtípushoz ugyanolyan jól mutat! :)
Nóri: Nekem is azonnal megtetszett :)
Gabica: Egyszerű, de nagyszerű választás! :) Szívesen megnézném egyébként! :)
Katy: Én nagyon szeretem a szürkét, olyan jól lehet kombinálni! :)

Megjegyzés küldése