Halloween - Ötletek harapnivalókra és dekorációkra

Mivel már jó néhány éve Magyarországon is elterjedtek az olyan halloween-i szokások, mint a töklámpás kifaragása vagy a jelmezes buli, ezért a blogon én is mindig adok egy-két ötletet ilyenkor dekorációhoz vagy harapnivalókhoz, amennyiben valaki úgy döntene, tart egy jó kis jelmezes bulit! Szerintem egyébként nincs abban semmi kivetnivaló, hogy egyesek átveszik ezeket a hagyományokat, hiszen csupán egy estéről van szó és például cukorkát még senki sem jár gyűjteni itthon. Az az érv pedig, hogy "mit kell átvenni ilyen gagyi amerikai szokásokat" megint csak nem valami helytálló, hiszen nem tőlük erednek e szokások. Csupán az Amerikába bevándorolt népek megragadták a lehetőséget, hogy ők is rendelkezzenek hagyományokkal és tudjanak emlékezni az elhunyt szeretteikre. Az pedig, hogy ez az egész ünnep elüzletiesedett? Nos, melyik ünnep nem? :)
Egyszóval nem kell ezt az egészet túlragozni, jelmezes bálok amúgy is vannak máskor is, gondoljunk csak a farsangra. És biztos vagyok benne, hogy mindenkinél az első a temetőlátogatás, gyertyagyújtás és a legfontosabb: az emlékezés marad.
A hosszúra nyúlt bevezető után most már jöjjenek azok a dolgok, amik elmaradhatatlan kellékei lehetnek egy Halloween témájú bulinak. Hoztam 2-2 sós és édes harapnivalót, valamint 2 dekorációs ötletet! Tudom, hogy ilyenkor minden gusztustalan és horrorisztikus dolog nagyon megy, de nekem ezek nem igazán jönnek be. Sokkal jobban szeretem a cukin rémisztő dolgokat, úgy hogy a következőkben ilyeneket fogtok látni - azért remélem ezek is tetszeni fognak Nektek! :)

Múmia minipizza


A neten rengeteg nagyon jó pizzatészta receptet lehet találni, de aki még nem meri bevállalni az elkészítését, annak ott van a készen kapható alap, melyből ki lehet vágni kisebb köröket. Ha a minipizzák megformázásával (vagy kiszaggatásával) megvagyunk, akkor csupán annyi már csak a dolgunk, hogy megkenjük paradicsomszósszal azokat, majd így mehetnek is befele a sütőbe. A sajtot ugyanis később kell csak rátenni, hogy ne olvadjon meg és folyjon egybe annyira. Értelemszerűen a sajtreszelő, legnagyobb lyukakkal ellátott oldalán reszeljük le a sajtot hozzá. A múmiák szemeit pedig fekete, magozott olívabogyó szeletekből készíthetjük el.

Pókos töltött tojás


A töltött tojáshoz ebben a bejegyzésben találhattok egy receptet (de ízlés szerint bármilyen más krémmel is meg lehet tölteni a tojásokat), csupán fekete olívát kell még pluszban beszerezni hozzá - ami ugye a múmia minipizzához is kell, így még költséghatékonyabbak lehetünk. :) Egy fél bogyó alkotja a testet, egy másik fél vagy egész pedig feldarabolva a lábakat. Habár utálom a pókokat, egyszerűen nem tudok undorral nézni erre a pókos töltött tojásra. :D Biztos azért, mert a töltött tojást és az olívát is nagyon szeretem. :P

Szörnyecskés muffin


Muffint szerintem mindenki tud készíteni, egyszerűen lehetetlen elrontani. Ezt a receptet ajánlom, én két kanál kakaóval szoktam még kiegészíteni, így egy tökéletes kakaós muffint szoktam eredményül kapni. A díszítéstől sem kell megijedni, még ha kezdők vagyunk is, ugyanis már lehet kapni habport is, amit szintén gyerekjáték elkészíteni. Az ételszínezéket ne felejtsük el beletenni a készítésekor, majd ha készen vagyunk, akkor egy zacskóba vagy nyomógépbe beletöltve nyomogassuk rá a muffinok tetejére a képen látható módon, így cuki, szőrös szörnyecskéink lesznek majd. :) A szemeiket cukormázzal készítsük el - ha nem akarunk sokat bajlódni, akkor szintén beszerezhetünk cukormázport vagy olyan díszítőtollat, amibe már bele van töltve a kész máz.

Mályvacukor szellemek


Az előzőnél használt cukormázas tollat itt is használhatjuk a szellemek arcának megfestésére, de van kifejezetten süteményt díszítő ételszínezőt tartalmazó toll is. Mályvacukrot (avagy pillecukrot, habcukrot) pedig csomagoltan, ilyen formákra vágva is lehet kapni a boltokban, úgy hogy sok teendők nincs ezzel a harapnivalóval sem. :) Illetve hurkapálcákra azért még érdemes felszurkálni őket!

Pókhálós dekoráció


Szerezzünk be néhány faágat, opcionálisan fessük be ezeket feketére, majd aggassunk rájuk pókhálót. Műpókhálót lehet kapni hobbiboltban, de érdemesebb lehet vatelint beszerezni, ha van rá módunk, ugyanis ebből is szuper pókhálót lehet készíteni. A lakás más részeit is dekorálhatjuk vele és a rémisztőbb hatás kedvéért beleakaszthatunk műpókokat, műdenevéreket is.

Tökfej lufi


Bent a lakásban nem biztos, hogy jó ötlet lenne egy kifaragott töklámpás, de egy narancssárga lufival, melyre filccel rémisztő arcot rajzolunk, hasonló hatást lehet elérni. De legalábbis dekorációnak nagyon ötletes és egyszerű megoldás szerintem. :) Foszforeszkáló lufiból pedig szellemeket is készíthetünk, amik aztán sötétben nagyon jól fognak majd mutatni!

Remélem tetszettek Nektek ezek az ötletek, igyekeztem olyanokat összeszedni, amelyek talán annyira még nem lehettek ismertek, illetve amelyek könnyen és olcsón elkészíthetőek! Szerintem ezek mind azok, aki pedig még további ilyen ötletekre vágyna, annak ajánlom a tavalyi bejegyzésemet is, melyet ITT talál!

Melyik dekorációs ötlet tetszik a legjobban? Ki megy buliba/tart majd bulit? Minek öltöztök/öltöznétek be?

2 megjegyzés:

Megaera írta...

Én anno sajtgolyókat készítettem Halloween-re, amiket vérben forgó szemeknek alkottam meg egy kis piros arannyal és némi olivabogyó karikával :P

Fran Fisher írta...

Teljesen egyetértek Veled abban, hogy felesleges a Halloweent amerikai "átvételnek" venni, és őszintén szólva, egy jelmezes buliban én is benne lennék, azt hiszem :)

Megjegyzés küldése