Manikűr ¤ Negative space

Ma egy olyan manikűrt láthattok itt, ebben a bejegyzésben, amilyen eddig még sohasem szerepelt a blogon! Ez nem más, mint a negative space technika, melynek lényege, hogy a lakkozás során hagyjunk csupaszon tetszőleges formájú és méretű területeket. Már egy ideje izgatta a fantáziámat egy ilyen lakkozás, most a hétvégén pedig végre volt időm kipróbálni és lehetőségem lefotózni, így hát most meg is mutatnám, hogy miképp sikerült az első ilyen próbálkozásom!
Ennél a technikánál sokszor érdemes alaplakkal kezdeni, mert így szép fénye lesz a csupasz körmünknek, de vannak olyan esetek, ahol hiába kennénk fel az alaplakkot, utána úgyis csak leszedné azt a körömlakklemosó. Nálam is ez volt a helyzet, ugyanis én először felkentem a fehér lakkot, majd utána "rajzoltam" meg a mintákat lemosóba mártott ecsettel.




Szerintem így azért nehezebb alkotni, de nem lehetetlen, csak türelem és biztos kéz szükséges hozzá. Meg egy kis fantázia, ami nálam most kimerült egy szívecskében és egy háromszögben, de kérlek Titeket, nézzétek ezt most el nekem az első próbálkozásom címén! :D 
Bár nem szükséges, de én most a minták szélét körberajzoltam a kisujjamon is látható ezüst lakkal, mert szerintem így szebbek, hangsúlyosabbak lettek. Majd pedig kaptak egy-egy réteg fedőlakkot, egyrészt, hogy ne domborodjanak annyira ki a szélek, másrészt, hogy szép fényt kapjanak a csupasz körömfelületeim. 
A hüvelyk- és a mutatóujjamra pedig az új és egyben első, Rival de Loop lakkom került - csodaszép kis darab! Bár elkél alá egy alaplakk, én most először direkt azt akartam kideríteni, hogy miképp szerepel anélkül. Három réteggel értem el ezt a hatást, nekem nagyon tetszik így is, de legközelebb majd kipróbálom valamilyen alappal is azért.

Használt lakkok:
Rita Ora for Rimmel - 703 White Hot Love
Essence Colour&Go - 80 Icy Princess
Rival de Loop - 04 Million Diamonds
Essence Studio Nails - Better Than Gel Nails Top Sealer

Hogy tetszik Nektek ez a manikűr? És ez a technika? Ti készítettetek már valami hasonlót?

5 megjegyzés:

pampuska írta...

Nagyon jó lett! :)

Névtelen írta...

Nagyon tetszik! :)

Nóra írta...

olyan ügyi vagy! *-*

Elíz írta...

Köszönöm szépen lányok! :*

Thimmyke írta...

Nagyon kis csinos lett. :3

Megjegyzés küldése