3 sminklemosó a tiszta arcbőrért

Gondolom nem kell részleteznem, hogy hazaérve a suliból/munkából/buliból mennyire fontos a sminkünk (és más szennyeződések) alapos eltávolítása. Szerencsére ez a manapság kapható lemosókkal jó, ha egy percet igénybe vesz, így már tényleg nincs okunk az esetleges elódázására. 
Úgy esett, hogy 3 különböző sminklemosóm gyűlt össze és mindhárom különböző. Egyik inkább a zsírosabb, másik inkább a szárazabb bőrre ajánlott, míg a harmadik inkább csak bizonyos pontok lemosására való. Nézzük is meg őket részletesebben!

1. Garnier Essentials Frissítő Sminklemosó Tej


Bőrtípus: normál és száraz
Mennyiség: 200 ml
Ár: ~1300 Ft
Ez a méregtelenítő szőlő kivonattal készült sminklemosó tej nagyon hatásosnak bizonyult. Egy kb. borsónyi mennyiséggel könnyedén el lehet távolítani még a vízálló sminket is. Nem kell dörzsölni, nyúzni a bőrt. Frissítő, üde hatást kelt, nem szárítja vagy irritálja a bőrt. Én használat után le szoktam öblíteni. A mennyiség szerintem sokáig elég, az áráért egyértelműen megéri.

2. Himalaya Herbals Nim Arclemosó


Bőrtípus: normál és zsíros
Mennyiség: 150 ml
Ár: ~1500 Ft
100%-ban növényi eredetű, nimmel és kurkumával készített lemosó. Nagyon meggyőzőnek tűnik, már csak a leírása alapján is: a nim tisztító és antibakteriális hatású, a kurkuma pedig a pattanások, mitesszerek ellen veszi fel a küzdelmet. Szintén kb. egy borsónyi mennyiség bőven elég belőle, hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket. Még csak egyszer használtam, mivel az én bőrömet kiszárította, de azt tervezem, hogy csak az orromra (ott előfordulnak mitesszerek) szépen elhasználom majd. (Persze lehet utána bekenni hidratálóval is az arcot, de én jobban szeretem "lélegezni" hagyni.) Viszont a zsírosabb bőrűeknek ezek alapján nagyon ajánlom! Kellemes illata van és friss hatást eredményez.

3. Clinique Take The Day Off Sminklemosó


Bőrtípus: normál
Mennyiség: 125 ml
Ár: ~5000 Ft
Kétkomponensű lemosó, mely a szemek és a száj lemosására ajánlott. Nagyon könnyen lehet vele eltávolítani a sminket, beleértve a vízállót is. Nincs dörzsölés, se irritáció. Mivel kétfázisú, így utána a bőr kissé olajos marad, ha sminkelés előtt használjuk, akkor le kell öblíteni. Egyébként az olajos hatás miatt teljes arcra ezért sem ajánlott a használata.

Mindegyik termék más-más miatt tetszik, biztos, hogy az utolsó cseppig elhasználom mindet! :)

Ti mit használtok lemosáshoz? Külön használtok arcra és szemre? Aludtatok már sminkben?

5 megjegyzés:

phoenix írta...

A Himalaya Herbals-t hol lehet beszerezni?

Elíz írta...

Douglas és DM, bár utóbbiban elvileg csak egyes helyeken!

hkorinna írta...

A Himalaya Herbals lemosót én is próbáltam már, nagyon tetszett! Gondolkodom is a teljes kiszerelésen! :)Egyébként teafa szappant használok lemosásra, utána pedig Himalaya Herbals tonikkal (külön szemfesték lemosóval a szememet) törlöm át! :)

Elíz írta...

Tegnap láttam a Rossmannban is! :)

Elíz írta...

Szerintem nagyon megéri megvenni, ha bevált! :) És a szappan nem szárítja?

Megjegyzés küldése