DIY Adventi kalendárium

Holnap december! Tudom, elcsépelt, de akkor is gyorsan repül az idő! :) Természetesen minden megint az utolsó pillanatokra maradt nálam, így az adventi kalendárium elkészítése is. Tegnap elkezdtem, de csak ma fejeztem be, hát, akadtak azért nehézségek, pedig szerintem ez még egy egyszerű ötlet. De sikerült, befejeztem és öröm ránézni, olyan kis aranyos lett! :) Egyébként életemben először készítettem ilyen kis naptárat, nálunk ez valahogy kimaradt, sose vettünk vagy készítettünk.
Idén amúgy sikerült a boltokból ömlő karácsonyi dekorációknak csapdába csalniuk, így már vagy egy hete karácsonyi hangulatba kerültem :D Pedig máskor is bőven tele voltak már a boltok ilyenkor karácsonyos dolgokkal, de eddig sose sikerült elkapniuk engem..:)
De térjünk vissza a lényegre! Mikor keresgéltem az ötletek után, rögtön megakadt ezen a képen a szemem és tudtam, hogy ez kell nekem, főleg az miatt, mert nem maradt sok időm az elkészítésére. Egy tündéri kis fenyőerdő!


Kis keresgélés után rá is akadtam az eredeti oldalra, ahol részletesen leírják az elkészítését és sablont is mellékelnek hozzá.

Amiket én használtam:
- 2 db különböző színű, zöld 48x68-as dekor kartonpapír
- 1 db keményebb fehér papír
- pillanatragasztó
- olló
- piros toll
- ceruza
- sablon

A mellékelt sablont kinyomtattam, feldaraboltam és egymás után körberajzoltam a kartonon. Mivel 5 méret van, így kétszer felrajzoltam az 5-5 méretet a papírokra, majd a két középsőből még 2-2-t. Ezután kivágtam mindet és jöhetett is a ragasztás. Mivel kissé keményebb ez a papír, így ragasztás előtt meg kell hajlítgatni a formát. Ha beragasztóztuk az egyik szélét, gyorsan formáljuk kúp alakúra és ruhacsipesszel rögzítsük a tökéletes száradásért. (Egy darabig érdemes az ujjainkkal összenyomni a felső részénél is!) Ha megvagyunk a fenyőkkel, jöhet a számozás. Ehhez a fehér papírból vágjunk ki először 24 kört, majd írjuk fel rá a számokat. Végül ragasszuk fel a fákra a "hógolyókat". :) Készen is van a fenyőerdőnk, mely tele van meglepetésekkel..:)




Szerintem nagyon ötletes ez a kalendárium, a kis fenyőfák nagyon cukik! :) Az is jó, hogy olcsón és viszonylag gyorsan elkészíthető!

Ti szoktatok kalendáriumot készíteni? Vagy inkább készen megveszitek?

(Holnap teszek fel természetes fény mellett készített fotókat is remélhetőleg!)

9 megjegyzés:

Megaera írta...

Nagyon aranyos és milyen könnyen megvalósítható ötlet! Sajnos én is az utolsó pillanatra hagytam a naptár és a koszorú elkészítését (jó szokásomhoz híven), így most én is valami egyszerű ötlet után kutattam. A tiéd is nagyon aranyos, csak nekem inkább valami fellógatós kellett, mert ezt a kis fenyőerdőt sehova sem tudtam volna lerakni. Viszont találtam egy helyes kis ajándéktasak-leírást, én azt fogom ma elkészíteni :) Még egyszer gratulálok a fenyőerdődhöz, nagyon jó ötlet!

Elíz írta...

Köszönöm! :) Az elhelyezésével nekem is akadtak gondok :D Én is láttam még olyan ötletet, ami nagyon tetszik, azok közt volt fellógatós is! :) Na majd jövőre ;)

LittleMucli írta...

Nagyon cuki. nekem idén nem lesz adventi naptáram,de ez tényleg nagyon aranyos és könnyen megvalósítható.

norcsikiss írta...

Ez nagyon szuper :)

Nóra írta...

de kis cuki lett :)

Elíz írta...

Köszi csajok! :)

hkorinna írta...

Nagyon aranyos lett! :)

Pálosi Kitti írta...

nagyon tetszik, nagyon ötletes : )

Bellala írta...

Nagyon ötletes, és szép a megvalósítás :)

Megjegyzés küldése