Divattervezők - VII. rész

Megfogadtam, hogy a mostani részben nem egy nagyon nőies, nagyon lágy anyagokkal és vonalakkal dolgozó, finoman csillogó ruhákat alkotó tervezőt mutatok be. Mivel a modern, letisztult, egyszerű vonallal is megfogható vagyok, ezért nem is esett nehezemre olyat találni, akiről szívesen írok. Aki pedig elsőnek beugrik e jelzők hallatán nálam, az nem más, mint Victoria Beckham.


Bár a Spice Girl-el futott be, mégis többször emlegették stílusikonként, mintsem zenészként, énekesnőként. Posh is egyre jobban érdeklődött inkább a divat iránt, még modellként is kipróbálta magát Maria Grachvogel kifutóján 2000-ben a londoni divathéten és 2006-ban Roberto Cavalli show-ján Milánóban. Mindeközben 2003-ban a Dolce&Gabbana brit nagykövete és a Rocawear márka egyik arca lett. 2004-ben a Rock&Republic-nak tervezett egy limitált farmer kollekciót, ami úgy látszik bevált neki, mivel 2006-ban a sajátját is megalkotta. Azonban 2006-ban nem csak farmert, hanem napszemüveg kollekciót is piacra dobott, ezek iránt ugyanis mindig rajongott. A saját parfüm megalkotása már csak hab volt a tortán, az Intimately Beckham nagy sikerre tett szert.
2007-ben a brit Glamour magazintól két díjat is bezsebelt, mégpedig az "Év Nője" és az "Év vállalkozója" díjakat. 2008-ban Marc Jacobs tavaszi-nyári kollekciójának arca lett, valamint ez évtől kezdődően 2011-ig 6-szor került a Vogue címlapjára.
A sikerei hatására belevágott egy saját divatmárka kialakításába és 2009-ben a New York Fashion Weeken debütált első tavaszi-nyári kollekciójával, mely csak ruhákat tartalmazott. 2011-ben tavasszal táskákkal, majd ősszel kabátokkal egészítette ki márkáját. Ez évben munkáját egy neves díjjal is elismerték: a British Fashion Award-ról "Az év designer márkája" díjat vihette haza, melyért olyan nevekkel "küzdött" meg, mint Stella McCartney, Tom Ford vagy a Burberry.
Muszáj megemlítenem a szőrme-ellenességét is. Nyilatkozataiban elítéli a szőrme használatát és szorgalmazza a műszőrmék alkalmazását.
Victoria eddigi kollekcióit magabiztos egyszerűség és letisztultság jellemzi. Díszítést alig használ és a színekkel is szűkmarkúan bánik, ám amit használ, azt ügyesen használja. Kollekcióiban felfedezhető, hogy a legtöbb darab a test nyújtását, karcsúsítását szolgálja, ami nem is csoda, hiszen egyszer azt nyilatkozta, hogy olyan darabokat tervez, amiket bármikor ő is szívesen viselne. Márpedig ilyeneket visel szinte nap mint nap, megspékelve a hihetetlen magassarkúival. Beckhamné - ahogy egyszer nyilatkozta - nem követi a divatot vagy a trendeket, hanem azt teszi, amit jónak lát. Ruhái éppen ettől klasszikusak és időtállóak.

Victoria Beckham Spring 2013












Melyik darabot látnátok szívesen a szekrényetekben?


A "Divattervezők" eddigi részei:
I. rész - Elie Saab
II. rész - Versace
III. rész - Marchesa
IV. rész - Valentino
V. rész - Issa
VI. rész - Jenny Packham



6 megjegyzés:

Réku írta...

A bézs (alulról a jobb 3.) ruci jöhetne :)

Aviana Rahl írta...

Oh, kapásból 10 szettet tudnák most választani!!! :$

Nagyon jó ez a sorozat!!

Panka írta...

jajj imádom Victoria Beckhamet...:D
egy csomóan ngyon ellenségesen állnak hozzá, de nekem teljes mértékben szimpatikus, illetve ő az egyetlen ember, kinek olvasom a twitterjét...:D

Elíz írta...

Az nekem is top 3-ban benne van :)

Elíz írta...

Nem vagy vele egyedül! :D Köszönöm, örülök, hogy tetszik! :$ :)

Elíz írta...

Ez a mostani Victoria szimpatikus jelenség szerintem :) Jó, vannak fura dolgai, de kinek nincsenek :D A lényeg, hogy a helyét a divatszakmában mindenképpen kiérdemelte :)

Megjegyzés küldése