DIY falióra

Idejét se tudom már, mikor volt dekorációs poszt a blogon, pedig én személy szerint nagyon szeretem ezeket a kis ötleteket, amelyek segítségével még személyesebbé és hangulatosabbá tehetjük lakásunkat. Most is egy ilyet hoztam! :)
Ez az ötlet is tipikusan az egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozik, amit úgy szeretek. Még régebben raktároztam el magamban, amikor is láttam egy hobbiboltban óraművet és mutatót. Persze se akkor, se most nem volt szükségem faliórára (mivel mindig volt és most is van), de most itt a blog, tehát nem volt kérdés, hogy egy posztot szentelek a saját készítésű falióráknak!
Ha majd teljesen saját kis lakásom lesz, akkor tuti, hogy nem fogok súlyos ezreket kifizetni egy falióráért, hanem inkább magam készítek egyet, amit ráadásul később akár meg is változtathatok majd könnyedén!
Az egyedi órához a következő dolgokra van szükség:
- óramű
- kettő vagy három mutató
- "számok"
- kétoldalas ragasztószalag
- festékspray
Legelőször találjuk ki, mik legyenek a "számok", ettől lesz ugyanis igazán különleges az óránk. Természetesen lehetnek valóban számok, amiket akár mi magunk is elkészíthetünk, egy vastagabb, merevebb anyagból, de most gondolkodjunk elsősorban másban! Például dobókockák is jelölhetik az egyes számokat, de madarakat vagy pillangókat is válaszhatunk. E kettő utóbbit szintén elkészíhetjük mi magunk! De akár kagylókkal, különböző műanyag figurákkal vagy lego figurákkal is helyettesíthetjük a számokat. Én még a letisztult dizájnt is kedvelem, így a sima kockákból, körökből álló óra is nagyon tetszik, amiket pedig pláne el tud bárki készíteni! :) Miután megvan a - legalább - 12 "szám", fessük be mindet. A legegyszerűbb a festékspray használata: csak tegyük a figurákat egy újságpapírra, fújjuk be mindet alaposan, majd hagyjuk ott pár órára, a biztos száradásért. Az óraművet és a mutatókat se felejtsük el! Ezek után annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk az óra helyét, az óraművet, ha akarjuk felszögeljük, ha nem, akkor felragasztjuk a kétoldalas ragasztó segítségével, valamint a "számokat" is felragasztgatjuk a helyeikre. Ha félünk attól, hogy a ragasztó meg fog látszódni vagy nem tart eléggé, akkor szerezzünk még be egy megfelelő méretű falapot (melyet szintén lefesthetünk), így egy hagyományosabb órát fogunk kapni és csak a szögnek kell egy kis lyukat ütni a falba.
Hoztam pár inspirációs képet:







Nektek tetszik valamelyik? Ti milyet csinálnátok?

12 megjegyzés:

hkorinna írta...

Nekem a madárkás a kedvencem! Én egyszer olyat csináltam, hogy megvettem az alap fa számlapot hozzá és szalvétatechnikával mintáztam rá. :)

Arvael írta...

Nem tudom, eldönteni, hogy melyik tetszik a legjobban! :) A dobókockás nagyon ötletes, a pillangós kecses, a formabontó kockás egyedi...
Megjött a kedvem hozzá, hogy alkossak! :)

Anna írta...

A pillangós tetszik legjobban. :)

Tekla írta...

Én szivecskékből készítenék órát, ha erre adnám a fejem, mert imádom őket. Vagy valami horgony témájú órával állnék elő, ez a minta a másik gyengém :)

Andus írta...

Én olyat láttam, ami ilyen nagy matek zseniknek készült, külön matekos feladatokkal, pl. a 2-őt a gyök4 jelölte. És az összes szám hasonlóan volt felírva, csak más matematikai műveletekkel. :D

Elíz írta...

Az is szuper! :)

Elíz írta...

Hajrá! :) Nekem is mind nagyon tetszik, nehezen tudnám kiválasztani, hogy melyiket készítsem el :D

Elíz írta...

:) Azt esetleg még azzal a nagyon népszerű, elszálló pillangós falidísszel is lehetne kombinálni :)

Elíz írta...

Tényleg, az is szuper ötlet! :) Horgonnyal meg kagylóval meg isteni tengerészes témájút lehetne készíteni :)

Elíz írta...

Igen, olyat én is láttam már! Bírom az ilyen bolondos, kreatív dolgokat! :)

glitterfingersss írta...

Ez de jó! :) A dominós tetszik a legjobban, meg a bogaras :)

mrs__kovacs írta...

Az a pillangóóós <3

Megjegyzés küldése