Haul ¤ Glamour-napok és egy jól végződő sztori

Nem árulok el nagy titkot szerintem azzal, hogy engem évről-évre egyre kevésbé mozgat meg a három napos shopping ünnep, azaz a Glamour-napok. Azon felül, hogy én vagyok a mintapéldánya azoknak, akik soha nem találnak szinte semmit az akciókkor, leárazásokkor, még egyre jobban ki is ábrándulok belőle bizonyos dolgok miatt. A tömeg a legkisebb gondom, bár szörnyű tud lenni, hogy milyen viselkedést tudnak felvenni az emberek, gondolok itt a túrásra, szétdobált holmikra, lökdösődésre és a többire. Aztán ott van a DM, ami péntek délelőtt nyitáskor szinte üres állványokkal fogad?! Amiből meg van még, arra rá van téve egy kevés kedvezmény, amit ugye nem lehet összevonni az 50%-ossal. Bár a Rossmann-ban meg ugye a Maybelline termékekre volt 25% kedvezmény a héten, de ott azt mondták az eladók, hogy most a G-napok miatt az eredeti árából levonják a kupont, szóval talán ezt a DM-ben is megcsinálták, de nem tudom, mivel szerencsére én csak olyan dolgot néztem ki, amin nem volt kedvezmény. De menjünk is tovább: gondolom sokaknak ismerős a Color Tattoo-k esete, melyek ára pont a Glamour-napok előtt emelkedett laza 1000Ft-tal. Meg sem merem említeni a kb. évek óta a neonfények alatt ácsorgó romlott lakkokat, a romlott teszter, esetleg a teszter hiánya miatt a termékekbe belemászó embereket vagy éppen a fentebb árazott ruházati cikkeket. Mert hogy ilyen is van sajnos. Erre hoztam most egy példát a saját sztorimon keresztül.

¤ Vigyázat, sok-sok szöveg következik! :D Ha csak a szerzeményeimre vagy kíváncsi, görgess lentebb! :) ¤

Nude F&F táska: mond ez Nektek valamit? Alighanem, hiszen sok blogon szerepelt kívánságlistákon már, nekem pedig konkrétan a kiakasztása óta tetszik, de mivel nem volt égetően nagy szükségem rá, így gondoltam kockáztatok és megvárom vele a kuponos napokat - ha lesz, megveszem, ha nem, nem. El is jött az a bizonyos múlt heti pénteki nap és én útnak indultam elsőként persze az F&F-be. Nem volt a táska, más dolgot se nagyon találtam, az meg kimaradt nálam, hogy a kedvezményes cuccokra is vonatkozik a kupon, de mindegy is, mert a táska kellett volna nekem. Aznap pozitív voltam, így kibuszoztam a másik F&F-be, ahol elrejtve a zöld társai mögé ott csüngött 3 nude táska. No igen ám, de rögtön feltűnt valami: míg a zöld, mintás változat 4.590Ft volt, addig a nude és a fekete 5.490Ft. Oké, láttunk már ilyet, de nem úgy, hogy a címkéjére volt ráragasztva a nagyobb összeget mutató másik címke és alatta átlátszik az alacsonyabbik ár. Megkérdeztem az egyik eladót, hogy most akkor ez mennyi, persze hogy a válasz az 5.490Ft volt. Ez miatt úgy elment a kedvem, hogy letettem és hazajöttem. Itthon viszont folyton eszembe jutott és beugrott, hogy várjunk csak, hát nem úgy van az a fogyasztóvédelmi törvény alapján, hogy ha több címke szerepel egy adott terméken, akkor mindig a legalacsonyabb ár az érvényes? Megkérdeztem anyukámat, rákerestem a neten is, hát de bizony így van ez. Így addig-addig nem hagyott nyugodni a dolog, hogy vasárnap délután visszamentem és fogtam az egyik nude táskát (ráadásul egy olyat, amiről látszott, hogy le lett tépve a ráragasztott drágábbik árat tartalmazó címke) és beálltam a kasszához. Ki hitte volna, hogy 5.490Ft-ot ír ki a gép, persze jeleztem rögtön, hogy nem annyi van a címkén. Mondták, hogy fizessem ki a kuponnal csökkentett árát, majd menjek a vevőszolgálathoz. Így tettem, ott elmondtam mi a probléma, a srác némán intézkedett, írt egy jegyzőkönyvet és visszaadott 920Ft-ot, mindez nem volt 10 perc. Mivel hiányzott az egyik nude táska, nem zárom ki, hogy valaki előttem szintén reklamált már, mivel túl simán és csöndben ment a dolog. És ráadásul a srác furán térítette vissza nekem pénzt, mert 3.670Ft a 4.590Ft 20%-kal csökkentett ára, de én 3.470Ft-ot fizettem érte összességében. Mi a tanulság? Ne féljetek élni a jogaitokkal és szólni, ha valami nem stimmel!
A rossz tapasztalatokon felül azért vicces élmények is akadnak, gondolok itt az anyukára, aki azt hitte én vagyok a lánya és nekem kezdett el magyarázni a kinézett sminktermékről vagy ott volt egy például egy másik lelkes delikvens, aki leejtett egy kerek tégelyes alapozót, ami aztán jó hangosan végiggurult a fél bolton. :) 

De ennyi szöveg után lássuk is a szerzeményeimet! Nem sok időt szántam most erre az egészre, mindössze pár boltba néztem be, de mondjuk máskor se sikerült ennél sokkal több dolgot beszereznem. :) A lényeg viszont az, hogy ezeknek a dolgoknak, amiket végül beszereztem, mindnek nagyon örülök egytől-egyig!

Szépség

Max Factor Glossfinity - 15 Opal körömlakk (850Ft)
A Max Factor lakkjait imádom, az 50%-os kuponnal eddig szinte mindig vettem egy-egy nagy kiszerelésűt. Ezúttal is így tettem, s egy olyan árnyalatot szereztem be, ami még biztosan nincs a birtokomban. Ez az opálos szín nagyon különlegesnek tűnik, kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz majd felkenve!

Maybelline Dream Pure BB krém (1.400Ft)
Ezt a BB krémet már régóta nézegetem, így most kaptam az alkalmon és megvettem féláron, habár kicsit keveslem a mennyiségét. Remélem beválik majd mind szín-, fedés- és tartásügyileg is! 

A Rossmann-ban azt hittem, csak egy termékre vonatkozik a kupon, de elvileg nem így volt(?). De nem sajnálom, így legalább nem vettem olyasmit, amire amúgy nincs is szükségem. :)

Essence Big Bright Eyes Jumbo szemceruza - 01 Highlight It...Nude (485Ft)
Erre a szemceruzára már régóta vágytam, így mikor megláttam, hogy van, nem is volt kérdés, hogy erre használom fel a kupont. Nagyon örülök neki és kíváncsi vagyok rá, hogy mit tud!

Divat
Egy fekete táskára már nagyon szükségem volt és mivel már régóta megy a huzavona ezen nálam, így úgy voltam vele, hogy mégis az H&M táskái közül választok egyet, ha már most lehetőségem van olcsóbban beszerezni - habár nem innen akartam venni eleinte. 

H&M fekete táska (7.990Ft)
Nos, már egyáltalán nem bánom, hogy mégis innen szereztem be az új fekete táskámat, nagyon tetszik ez a darab, szeretem ezt a letisztult stílust. Ráadásul eléggé strapabírónak tűnik.

F&F nude táska (3.470Ft)
A fentebbi sztori főszereplője ez a bizonyos nude táska, mely igazán csodás darab szerintem és ennyiért bőven megérte!

Végül egy nem kuponos szerzeményem is megmutatom, elvégre ezt is most pénteken vettem. Mostanában mindig látok Lidl reklámokat a tv-ben, meg is lepődtem, hogy ruhaneműt is lehet kapni ott. Mivel egy menta színű nadrág is szerepelt a reklámban - amire már régóta vágyok - így ellátogattam e boltba is.

Lidl menta nadrág
Kicsit bolyongtam, míg megtaláltam a bolt közepén, turkálós módban összeömlesztve a nadrágokat. Szegények meg is sínylették a dolgot, mert néhány koszos is volt (néhány meg hibás), de szerencsére találtam egy tökéletes állapotban lévő darabot a méretemben. Próbálni ugyan nem lehetett, de megkérdeztem és vissza lehet vinni méretprobléma esetén. Szerencsére jó lett és a színe valami mesés szerintem!

Összességében eléggé felemásak az érzéseim a Glamour-napokkal kapcsolatosan. Vannak jó kuponok, bár egyre kevesebb, legjobban szerintem a sminktermékekre vonatkozóakat éri meg felhasználni (meg is látszik, hogy ezek mentek eddig is a legjobban, hiszen a Max Factor-nak is már csak egy van, a L'Oreal-nal meg egy ideje már csak spirálra lehet beváltani a kuponját). Viszont a ruházati termékekre vonatkozók már kevésbé érik meg, hiszen sokkal nagyobb leárazások fognak hamarosan megkezdődni. Az Yves Rocher kuponja meg csalódás volt számomra, sőt, mintha most még több termék lett volna zöld pontos, mint mikor nemrégiben ott jártam (ugye azokra nem vonatkozott a kupon). Mindenesetre amely kuponokat felhasználtam és így amiket vettem, azoknak mindnek nagyon örülök :) Főleg, hogy a táskás sztorim is jól végződött!

Melyik tetszik Nektek a legjobban a szerzeményeim közül? Ti miket vettetek? Van-e ahhoz hasonló sztoritok, mint amilyen velem esett meg? :)

17 megjegyzés:

Nóra írta...

nagyon jó a hozzáállásod, van mit tanulnom tőled! :) és klassz dolgokat sikerült beszerezned, ügyi vagy ^^

Ági írta...

Örülök, hogy sikerült érvényesíteni a jogaidat, s elhoznod olcsóbban a táskát. Szerintem nagyon gáz, hogy az üzletekben az eladóknak fogalmuk sincs, hogy mire érvényes a kupon és mire nem. Én a Dm-ben elvből nem vettem meg a kinézett CT-t, gondoltam, majd a Rossmannban, de ott azt mondták, hogy nem lehet használni hozzá a kupont, mert eleve akciós, de volt ahol még levonták az akciós árból a 25%-ot. Mentem a Müllerbe is, 1 db volt, bele volt nyúlva... De ezen nem csodálkozok, mert akik ott dolgoznak semmit sem csinálnak. Akárhányszor mentem eddig, vagy valakivel beszélgetnek, persze úgy, hogy nem lehet az állványhoz odaférni, vagy a teszterekből sminkelgetik magukat.
A Dm-ben volt olyan akció az új Maybelline spirálra, hogy adnak hozzá ajándékba lakkot, de azt nem vittem a pénztárhoz, gondoltam, hogy akkor a kupon nem jó rá. Mint később kiderült, lehetett volna használni... Így is-úgy is 2499 lett volna és abból jött volna le a kedvezmény, de a pénztáros szerintem szólhatott volna, nem voltak sokan sem a boltban. (Tavaly szólt az eladó Nivea deónál, hogy jár hozzá tusfürdő).
Ezek ellenére elégedett vagyok, sikerült sok mindent megvenni , amit szerettem volna. :) Ha érdekel, itt megnézheted: http://nicetiesinmylife.blogspot.hu/2014/04/glamour-napi-szerzemenyek-2014-tavasz.html

Unknown írta...

A táskát én bizony feláron vettem itthon láttam csak hogy a ragasztás alatt bizony 1ezressel kevesebbe kerül. Szerintem egyébként az lehet, hogy mivel a nude/fekete népszerűbb így ezeknek magasabb az ára.
Én már az 5500ft-os árát is korrektnek találtam egy ilyen táskáért (amíg ki nem derült a turpisság) de most azért egy kicsit bosszús vagyok!!:))

Az én hétvégi zsákmányaimat itt találod:
http://bizsumania.blogspot.hu/2014/04/glamour-shopping-i-szerzemenyek.html

PAncsi írta...

Nagyon ügyesen érvényesítetted a jogaidat! Ezt kell csinálni, minél többször mutatjuk meg, hogy van sejtésünk a szabályokról, annál kevesebbszer próbálnak majd átverni minket.
A DM-ben idén nagyon csalódtam! Bár nem terveztem már itthon több Color Tattoot venni, azért átéreztem a többiek csalódottságát a felárazás miatt. No meg az a sok apró kedvezmény a Maybelline pultnál, aminek köszönhetően nem lehetett érvényesíteni a kupont... A Colossal spirálon gondolkodtam az ajándék lakk miatt, de amikor megláttam, hogy több is romlott volt, otthagytam a csudába az egész sminkes pultot.
A Lidl nadrágért nagyon irigyellek, én is kinéztem magamnak, de sajna lecsúsztam róla.

Asuke írta...

Melyik Tescoban voltál Szegeden?
Szerencsére engem semmilyen kellemetlen élmény nem ért. :) A DM-ben az akciós sminktermékekre is érvényes volt az 50%. Én is péntek reggel mentem. Nyitás után 10 perccel értem oda, de akkor már vagy 15-en voltak az állványoknál, ami meglepett, de szerencsére mindenből volt, amit szerettem volna.

Réka írta...

Nagyon ügyes vagy :) :) És szuper dolgokat szereztél be.

Aná írta...

Szerintem a color tattookat nem glamour napok miatt emelték meg a dm-ben, hanem mert a népszerű termékek árával mostanában nagyon játszadoznak, gondolom nekik is kell a bevétel, meg kíváncsiak, hogy mennyire veszik észre az emberek drágulást, vagy hogy úgy mennyire kapkodják. Először a max factor lakkoknál vettem ezt észre ami 1600 körül volt eredetileg majd felemelték 2000 körülre, majd nem régiben dm pontokkal került az eredeti árhoz hasonló összegbe. Majd megint az eredeti árban árulják. Alverde makadámdiós testvajával is eljátszották. Sok emberrel az akciós szót meg lehet etetni, így hiába eredeti ára, oda van írva az, hogy akció és megveszik ugyanannyiért amennyiért amúgy eredetileg kerül. Ha még sincs igazam és rögtön leviszik glamour napok után az árát, akkor szégyellje az üzletvezetés magát, de lehet, hogy érdemes lenne a glaournnak írni.(mégiscsak a főszervező) Most megint egy népszerű termékkel játsszák el ezt.
Szerintem a glamour kuponokat olyan dolgokra érdemes felhasználni amikre amúgy nem szoktak, vagy nem igen akcióznak, illetve kozmetikumra. Nincs mindenkinek ereje arra, hogy az akciókat lesse. Viszont most már sok pláza is csinál kuponos napot, persze fele ennyire kihasználható kuponokkal, de ha valakinek valami kell és olcsóbban is hozzájuthat akkor miért ne...
Nem vagyok nagy hundm fan, de most jó dolgokat fogtam ki, és legalább nem kell lesnem hogy mikor akciózzák le, vagy fogy el az orrom előtt.
Springfieldben játszottak el velem hasonlót mint a poszt elejében lévő sztori. Pár éve ugyanis még csináltak springfield-napokat ilyenkor 30% kedvezmény volt. Volt egy táska ami nagyon tetszett... Az üzlet elejében már felárazták a holmikat, míg az üzlet hátsó részében meg még nem, de már a kasszában is a drágább ár volt, a de táskámon lévő címkén meg még az olcsóbb ár szerepelt. Néhány mondat után simán megadták az olcsóbb (eredeti) árból a kedvezményt, és erre a többi vásárló is elkezdte kapkodni a fejüket. xD (bocs a kisregényért)

bettynova írta...

Nagyon ügyes vagy, hogy nem hagytad magad a nude táskával kapcsolatban!!! Gratu!!!
A másik meg: lehet, hogy ez dm függő, de én tavaly (hajfestékek, az összes akciós volt és az összesre be lehetett váltani az 50%os kupont) és idén is (Facefinity akciós volt és jó volt rá az 50%-os kupon) tudtam leakciózott cuccra használni az 50%os kupont....lehet, hogy ez dm függő és kb. 99%ra biztos vagyok, hogy az van a dm kuponokon, hogy az aktuális árból, tehát, ahol nem engedik használni, ott nem helyesen járnak el!!!

Elíz írta...

Nóri: Köszönöm :*
Ági: Igen, nagyon vicces, hogy egyik helyen az eladók nem tudnak semmit, máshol levonják a kedvezményből még a kupont is, harmadik helyen eredeti árból, negyedik helyen egyáltalán nem lehet a kupont használni, de mondjuk a legviccesebb mikor fb oldalon írják, hogy le lehet a kedvezményből a kupont is vonni, de az üzletben azt mondják, hogy nem :) Mindjárt meg is lesem a Te szerzeményeidet!
B Nixon: Hát igen, biztosan, csak akkor legyen annyi bennük, hogy készítsenek hozzájuk új címkét :) Azért ne bánkódj sokat, a lényeg, hogy lett egy szép, új táskád :) Mindjárt nézem is a posztodat!
PAncsi: Én is szerettem volna CT-t, de úgy voltam vele, hogy így már csak azért sem kell :\ De amúgy az is érdekes, hogy néhányan meg írták, hogy nekik levonták a kedvezményből is, szóval érdekes dolgok ezek :)
Asuke: A táskás sztori a Napfényparkosban volt! Hát komolyan kriminális, hogy egyik helyen levonják a kedvezményből is, másiknál meg nem :)
Réka: Köszi! :)
Aná: Igen-igen, nagyon figyelni kell :s Sajnos én is pl. csak azoknál a termékeknél tudom az árakat, amiket úgy rendszeresebben veszek, nézegetek. Szerencsére a sminktermékeknek pont tudom mindnek nagyjából az árát, így ott bátran merem felhasználni a kuponokat :) A fekete táskánál pedig megint jól jártam, mert azért ott nagyobb összeg jött így le :) Akkor Te is jól jártál, így kell ezt csinálni :) És semmi gond, szeretem olvasni a véleményeket! :)

Lily írta...

A Tesco nagyon korrekten àll az ilyen dolgokhoz,magam istapasztaltam-én egy könyvvel jártam így annó- nekem is szó nélkül visszaadták a pénzt.

Alix írta...

Én nem kuponoztam idén, de elkövettem azt a hibát hogy elmentem vásárolni szombaton az egyik bevásárló központba...Soha többet. Lökdösődés, egzaltált tinilányok, kilométeres sorok a népszerű ruházati boltokban... Bár nem volt kuponom, szerettem volna pár egyszerű fölsőt, de rá kellett jöjjek hogy a Reserved-en meg a H&M-en kívül be sem érdemes mennem más boltba.
Végül nem vettem egy ruhadarabot sem, de a Body Shopban szert tettem két finom tusfürdőre (az egyik ajándék lesz:-)) meg egy testpermetre.
Bevallomm, még a G. napok előtt olvastam itt a blogokon a boltok felárazásos trükkjeit, úgyhogy nem is hajtottam a kuponokra.
Az Yves Rocher nekem régóta csalódás: a kedvezmények, amiket a törzsvásárlóknak küldenek, szintén nem vonatkoznak a zöld pontos termékekre, a többi termék meg még kedvezménnyel is drága. Egyszer egy születésnapomra küldött akciós ajánlatnál a "szóróajándék" (ami a szülinapi ajándék a vásárlónak) egy olyan gagyi lánc volt óriási giccses műanyag virágokkal, ami úgy nézett ki mintha a búcsúban lőttem volna. Persze, ne várjon az ember csodát egy ingyen cucctól, de akkor inkább ne adjanak semmit, mert ezzel az én szememben eléggé lement a színvonaluk. Pláne úgy, hogy van még évekkel ezelőtti szülinapi ajándék bizsum tőlük, ami ízléses és sokkal jobb minőségű.
Röviden: a nem zöldpontos dolgaik drágák, az akcióik irrelevánsak, a termék választék unalomba fulladó, alig vannak újdonságok, amik vannak, azok meg nem túl csábítóak...

Andus írta...

Végre valaki, aki nem hagyta magát! :) Gratulálok és örülök, hogy jól végződött a dolog! Legalább a te torkodon sem tudnak mindent lenyomni! :) Igaz körülményes volt a dolog, de szerintem megérte! Ha mások is így csinálnák, akkor már nem lenne annyi palira vett ember a világon!

katacita írta...

Ügyes voltál :) Engem is úgy neveltek, vagyis nem neveltek, csak azt láttam a szüleimtől, hogy ha valami nem jó, akkor szólni kell, mondjuk igyekszem ezt kulturáltabban tenni, mint pl. apukám :D
A Maybelline állványokkal ugyanez a tapasztalatom, tragikus állapotok fogadtak, szégyen, komolyan. Nem tudom, hogy ez a Maybelline vagy a DM hibája-e, mondjuk tegnap voltam a Rossmannban is, ahol szintén hasonló állapotú lakkok fogadtak. Az 50% kedvezmény egyébként szerintem érvényes volt, csak a teljes árból jött le. A 2600 Ft-os Color Tattoo-n én is pettyet meglepődtem!

hkorinna írta...

Csodálatos ez a nude táska, sajnos én (sem) találtam már belőle, de jól tetted, hogy visszamentél érte és reklamáltál! :) A szépségkuponokat én ezúttal teljesen kihagytam, pont amit Te is írtál, lefosztott állványok, felárazott termékek, tülekedés stb... -.- Én pár kívánságlistás felsőt szereztem be kuponnal, szerencsém volt, hogy pénteken indultam neki, mert már az utolsókat hoztam el a méretemből. :O

Thimmyke írta...

Szupi dolgokat vettél. :) Jól tetted, hogy visszamentél reklamálni. :) Nekem a menta naci tetszik a legjobban. :)

Elíz írta...

Alix: jajj, én is kaptam ajándékba egy nyakláncot, hááát, inkább ne adták volna :) akkor már inkább azt a mini szappanukat(?) adták volna, ami lehet, hogy kicsi, de legalább nem gagyi és amúgy is csak kb. 200Ft :)
katacita: nálunk anyukám az, aki nem fél szólni, ha úgy adódik a dolog, neki volt, hogy már ajándékkosárral is elismerték az igazát, szóval tőle tanultam ezt :)
hkorinna: tényleg, ez ki is felejtettem, hogy ruháknál ugye eleve kevés darab van egy-egy termékből és akkor még az is hozzájön, hogy tetszik-e vagy sem, csak mire oda eljutsz, hogy van is, tetszik is, akkor ott van még a méretprobléma, szóval átlagos mérettel kb. esélyed sincs ilyenkor :D

Judit írta...

Hát ez a nadrág! Micsoda kincseket lehet találni a Lidl-ben! :O Sajnos mikor én megyek, mindig csak mami cuccok vannak. :)

Megjegyzés küldése