Süssünk-főzzünk - I. rész

Azért ezt a blogcímet választottam, mert így bármiről írhatok, ami épp érdekel, foglalkoztat, inspirál, úgy is, ha az épp nem a divat vagy szépség témakörébe tartozik. A sütés-főzés beleillik az érdekel témába, hiszen szeretek finomakat enni, illetve jó érzés, ha megdícsérik azt, amit mi készítettünk el. Nem is beszélve arról, hogy nőként szerintem illik egy bizonyos konyhai tudással rendelkezni. 
Node! Tudom, hogy vannak, akik 1. nem tudnak főzni, 2. nem szeretnek főzni, 3. nem tudnak és nem is szeretnek főzni. Mivel én sem vagyok egy nagy konyhatündér, valamint nem is szeretek órákig a konyhában állni, ezért gondoltam elindítom e sorozatot, melyben nagyon egyszerű, nagyon kevés időt igénylő recepteket osztok meg Veletek, remélve, hogy ezzel tudok segíteni azoknak, akik az 1-es, 2-es vagy 3-as kategóriákba tartoznak! 
Ebben a részben a nyárra való tekintettel egy könnyű ebéd/vacsora elkészítését ismerhetitek meg. Mediterrán stílusú lesz, mivel hozzám legközelebb ez a konyha áll. Egyébként is ez a legegészségesebb is egyben. Ráadásul náluk mindig meleg van, így nincs igény a nehéz ételekre, és senkinek sincs kedve a forró tűzhely mellett állni az amúgy is 40 fokos hőségben. Ha csak a húsokra, tengeri herkentyűkre, zöldségekre-gyümölcsökre gondolok, összefut a nyál a számban!
Jöjjön a menü!


A hozzávalók mennyisége nincs feltüntetve, de látni fogjátok, hogy ez lényegtelen jelen esetben.

Előétel - Sonkás grissini olívabogyóval
Hozzávalók: grissini, vékony sonkaszeletek, olívabogyó.
Grissinit lehet kapni a boltokban, kb. 20 darab van egy csomagban. Olyan sonkát vegyünk, ami vékony és lehetőleg hosszú, téglalap alakú, mivel a sonkával be kell tekerni a grissiniket. Legfeljebb egy órával az evés előtt csináljuk meg, mert ha tovább van rajta a sonka, akkor megpuhul a grissini.

Főétel - Mediterrán csirkemell görög salátával
Hozzávalók a mediterrán csirkéhez: csirkemellfilé, só, bors, morzsolt oregánó, morzsolt rozmaring.
Hozzávalók a görög salátához: saláta, paradicsom, uborka, feta sajt, olívabogyó, lilahagyma, kaliforniai paprika, olívaolaj.
A csirkemellek általában olyan vastagságúak, hogy vízszintesen még félbe kell vágni őket. Eztuán kicsit klopfoljuk meg őket (de tényleg csak kicsit!), ezáltal a rostok meglazulnak, könnyebben fog megsülni, porhanyósabb lesz. Ezután csak szórjuk be a szeletek mindkét oldalát a fűszerekkel, majd forró olívaolajban süssük ki. Az olaj ne fedje be a húsokat. Lehet fedővel, fedő nélkül sütni, időnként fordítgassuk. Ahogy sül, fehér lesz a husi, majd mikor már kicsit pirosodik, kész is. 
A görög salátához a zöldségeket mossuk meg, szépen kockázzuk, karikázzuk fel, majd a zöldségeket tegyük egy tába, keverjük össze. Ezután jöhet rá a kockára vágott feta sajt, majd egy kevés olívaolaj.

Desszert - Görögdinnye háromszögek
Itt az egyetlen nehézség az édes görögdinnye beszerzése lehet. :) Ha megvan a tökéletes, akkor hűtsük le, és ha eljön az idő, kisebb háromszögekre vágjuk fel, ahogy a képen látjuk.

Ugye, hogy nem egy nagy ördöngösség? :) Szívesen készítettem volna el az ételeket és a képeket is, de tele a hűtőnk, fagyasztónk. Viszont higgyétek el, ilyen csodásan fognak kinézni a valóságban is! :)

Ti szerettek, tudtok főzni? Mediterrán konyhát kedvelitek?

3 megjegyzés:

Thündérke írta...

Én imádok főzni:) és szinte mindent szeretek :D ( kivétel a tök főzelék, és a kagyló :D ) jöhet bármi... csiga, rák, tintahal, polip , meg persze nem ilyesmi kaják is :D. Jól néznek ki ezek is *-* ennék most egy kis édes dinnyét :$

Elíz írta...

:) Én egyébként eléggé válogatós vagyok :D Tegnap pont ettem dinnyét, bár nekem ez még nem volt elég édes :)

Breezy írta...

Szerintem finomak lehetnek ezek a receptek. tuti kipróbálom.:)

Megjegyzés küldése