Viszlát nyár! - dekorációs ötletek

Mint mindig, most is nagyon gyorsan vége lett a nyárnak, legalábbis hivatalosan. De azért az időjárás remélhetőleg kitart még egy ideig. Mivel régen volt már kreatívkodós bejegyzés, gondoltam épp itt az ideje. A nyár utolsó napja pedig nagyszerű ihletet adott!
Szeptemberben még nem merül el az ember lánya annyira a tanulásban, az idő is tökéletes még, minden adott tehát egy nyárbúcsúztató csajos estéhez! Ehhez hoztam néhány nagyon aranyos dekorációs ötletet, amiket egyáltalán nem tart sokáig elkészíteni, mégis nagyon jól fel tudják dobni a lakást, kertet. 



1. Pohárjelző
Oké, lehet, hogy nem így nevezik, de nem jutott más eszembe. Biztos ismerős helyzet, hogy házibuliban/vendégségben leteszed a poharad és mikor újra innál belőle, fogalmad sincs melyik a tied. Ezt könnyen elkerülhetjük ezekkel a cuki, tollas jelzőkkel, csupán annyit változtassunk, hogy más-más színű tollakat használunk, esetleg ugyanolyanokat, megspékelve egyetlen eltérő színűvel. A hurkapálca végére a könnyen fel lehet ragasztani a tollakat pillanatragasztóval, ekkor ajánlott még egy pici szalaggal elrejteni a ragasztós részt. De egy lépésből is megoldható, ha egyik oldalán ragadós szalagot használsz!


2. Poháralátét
Bár éttermeken kívül nem sűrűn látom, azért praktikus dolog a poháralátét, valamint nem utolsó sorban aranyos dekoráció, pláne, ha magad dekorálod! (Akár a konyhád színeihez is igazíthatod, így később is jó szolgálatot tesz majd!) Legegyszerűbb módja, ha egy színnel befested, de különböző mintákat is kreálhatsz rá, mindössze pár csík ragasztószalag segítségével. A kedvencem azonban a csillámos! :D Az itt láthatóhoz valamilyen kerek tárgy kell (akár egy üdítő kupakja), amivel nyomdázhatsz az alátétre. Ultracsajos! 





3. Szalvéta
Ha nem is hattyút, de virágot hajtogathatunk mindössze-egy két hajtásból - ez is legalább olyan dekoratív lesz! Lehet, hogy van, aki feleslegesnek tartja, de szerintem kedves kis gesztus. :) 
Hajtogatás: Az összes nyitott oldal felénk legyen. Hajtsuk háromszögbe úgy, hogy az alsó részt hajtjuk felfelé. Hajtsuk be a két szélét a csúcsból induló láthatatlan felezőélre. A két alsó fület hátrahajtjuk, majd az egészet félbehajtjuk hátrafelé (szintén a láthatatlan felezővonal mentén). Már láthatjuk is a szirmokat, csupán óvatosan ki kell húzogatni őket. Ha sima, egyszerű szalvétát használunk és nagyon szét akar nyílni, akkor tűzzük be egy villa középső két ága közé! :)



4. Fények
A nyárbúcsúztatót legjobb kertben tartani, ahová elengedhetetlenek a fények. Akár csinálhattok pár befőttesüveg lámpást, de egy egyszerű karácsonyi égősort is használhattok. Bár már magában is jól mutat, pár papírvirággal még szebb lesz a sor. Ehhez pár színes papír, egy kis hajtogatás és egy kis vágás kell. 



Hogy tetszenek ezek az ötletek? Szerintem az a legjobb bennük, hogy egyszerűen és olcsón elkészíthetőek, mégis nagyon jól néznek ki!

Ti mivel szoktatok készülni, ha összejönnek a barátok, barátnők?

2 megjegyzés:

JinglingApricot írta...

Nagyon aranyosak! :) Lehet, hogy majd én is tartok egy csajos estét, kedvet kaptam hozzá! :)

Elíz írta...

:) Örülök, hogy tetszenek!

Megjegyzés küldése