Tippek a pasztell színek viseléséhez

Végre az időjárás alapján is igazi tavasz van már! A téli sötét, "szürke" árnyalatok után mindenki vágyik a friss, üde tónusokra, ezért is szedtem össze néhány tippet a pasztell színek viseléséhez. Remélem ezzel majd tudok segítani azoknak, akik nem nagyon viseltek eddig még pasztell színeket, esetleg nem tudták hogyan, mivel párosítsák!

Natúr
A legkézenfekvőbb tippel kezdem: a pasztell darabjainkat kombináljuk natúr színekkel. Bézs, barna, fehér, ezekkel biztosan nem lőhetünk mellé. 

Színkerék
Bátran viseljünk egyszerre több (maximum 3) pasztell színt is! Választhatunk komplementer színeket egy erősebb kontrasztért, de a színkörben egymáshoz közel állóak is jól variálhatók.

Anyag
Farmer, pamut, bőr; kombináljunk többféle anyagot egy szettben. Egy sima farmer pasztell blúzzal és bőrhatású kabátkával vagy magassarkúval és táskával ideális szett lehet bármikor.

Árnyalat
Viseljünk úgy egy pasztell színt, hogy több árnyalatát is magunkra öltjük. Egy szinte fehér, halványlila blúz, egy pasztell lila szoknyával és egy - nem túl élénk, halványabb - lila kiegészítővel szuper kombináció lehet! 

Az egy szetten belüli több pasztell színt érdemes megtörni néhány natúr kiegészítővel. Bár élénk színeket nem annyira ajánlott párosítani a pasztell darabokkal, ha mégis szeretnénk, akkor azt maximum kiegészítő szintjén tegyük. Ugyanígy járjunk el a feketével is, valamint az arannyal, ezüsttel, bronzzal is csínján bánjunk.

Összeállítottam két szettet, melyekben a fentebbi tippeket kombináltam:

Natúr és Színkerék

Anyag és Árnyalat


Továbbá kerestem néhány szuper, pasztelles outfitet, melyekből bátran ihletet meríthetünk a saját szettünkhöz!



Ha szeretnénk egy kis élénk színt is


Árnyalatok

3 pasztell színt is kombinálhatunk


Anyagok

Ti szeretitek a pasztell színeket? Szívesen viselitek? Ha igen, akkor általában hogyan és mivel?

1 megjegyzés:

Dii írta...

Annyira imádom ezeket a képeket nézni, mindig olyan jó hangulatom lesz a pasztell szettektől :)

Megjegyzés küldése