Burgundi

Nem mehettem el szó nélkül az idei ősz nagy visszatérője mellett. Ez nem más, mint a burgundi vörös, ami igazán különleges szín, több árnyalattal, ami azért is jó, mert biztos van olyan (én!), aki nem szereti annyira a sötétebb színeket. Mégpedig némely árnyalata bizony sötétebb, pláne egy-egy bizonyos ruhaanyagon. 


A burgundihoz meglepően sok szín passzolhat, de vigyázni kell, mivel egy adott színen belül lehetnek olyan árnyalatok, amik már kevésbé illenek hozzá. A Fashionfave-en írt cikkemben erre térek ki; a különöző burgundi darabokhoz (amik bizonyítják, hogy idén nincs olyan ruhadarab vagy kiegészítő, amin ne jelenne meg e szín) párosítottam a megfelelő színek megfelelő árnyalatait. Személyes kedvencem a korall és a rózsaszín párosítás, de a kobaltkék...ahhh, gyönyörű! 
Személy szerint én mindig a világosabb vagy halványabb színeket részesítettem előnyben, valamint a gyönyörű, intenzív színeket imádom még, a sötéteket mindig csak farmeren, kabáton viseltem. Így bizony bajban vagyok a burgundival is, mert hiába találom csodásnak, magamon nem igazán tudom elképzelni, pedig tényleg odavagyok a fentebb említett párosokért! Gondolkoztam, gondolkoztam, végül arra jutottam, hogy mégis van két olyan darab, amin viselném e színt - persze a világosabb árnyalatát. Ez pedig egy felső és egy csizma lenne. Csizmám amúgy is volt már sötétlila és imádtam, egy burgundi felső pedig szuper lenne, hiszen hétköznapra, de akár alkalomra is felvehetném!




Most jöjjön a kérdésözön, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Ti szeretitek ezt a színt? Fogtok venni egy-két ilyen színű darabot? És melyik színpárosítás jön be a legjobban? :) Esetleg Ti máshogy viselnétek?

Ezt a képet pedig muszáj megmutatnom, szerintem tökéletes! Az olyanok, mint én (tehát akik egyszerre csak kisebb felületen viselnék a burgundit) ideális választás! Persze csak ha szeretitek a rószaszínt is, márpedig én szeretem is, valamint ahogy említettem egyik kedvenc párosításom is ez! :)



6 megjegyzés:

Tami írta...

Én imádom a burgundit, nagyon örülök neki, hogy most divat.:) Már vetten egy körömlakkot, meg egyet kinéztem, viszont eddig kb csak feketében jártam meg földszínekben, max kékben (ami szintén divat lesz ősszel, óje:)). Szóval most ruhakeresésben vagyok. :)
Ami tutibiztos, hogy fekete nacival, telitalpúval és arany kiegészítőkkel fogom hordani a felsőket. Vagy mondjuk fekete farmer+fekete felső kombót bordó övvel, magassarkú bokacsizmával,esetleg táskával és valami aranyszínűvel hordanám. :)
A sötét vörös körmök gyűrűsujjon arany csillogós lakkal is királyok lennének! :D
Asszem vásárolnom kell :DD:Dd
Bocsi, kicsit hosszú lettem. :)
Puszi, Tami :)
daphneslifeandstyle.blogspot.com

Illés Rebeka írta...

Én is nagyon örülök, hogy idei divatszín a burgundi, ugyanis nagyon-nagyon szeretem ezt a színt. Én a Tally Weijl Facebook oldalán láttam egy mappát az őszi kollekcióról, abban vannak gyönyörű burgundi színű darabok. Már várom, hogy menjünk őszi ruhákat venni, jó lesz egy kicsit a sok nyári leárazás után most valami más színvilágot és meleg ruhákat látni. :)

hkorinna írta...

Én is nagyon szeretem a burgundi színt, a hidegebb napokon mindig a sötétebb színek felé vonzódom, ezért külön örülök, hogy a fekete újra reneszánszát éli idén ősszel! Mindenképpen be akarok szerezni ilyen színekből, legfőképpen peplum felsőt, és talán szoknyákat is! :)

Elíz írta...

óh, igazi burgundi fan vagy! :) Nagyon helyes arannyal és feketével ultranőcis összeállítások lesznek akkor! A lakk meg csak hab a tortán, szerintem én is bevállalom majd! :) Hát igen, mindig a pénztárca bánja! :D
Ne aggódj, szeretem a hosszú kommenteket, pláne, ha ilyenek, mint a Tied! :)

Elíz írta...

Tényleg, TW-nél én is láttam, csak nem néztem még meg alaposabban, holnap bepótolom. :) Igen, van valami abban, mikor megérkezik az új kollekció, olyan jó és friss érzés, csak kár, hogy az ártáblácskák is újak lesznek! :D

Elíz írta...

Ez a felső talán azért is fogott meg engem, mert picit peplumos :) Most hogy mondod, szoknyák nekem is kellenének! Egy kis fekete peplumos ruha pedig az egyik álmom!

Megjegyzés küldése