Díszítőszalagos körmök

A Kedvenc körmök második részében a díszítőszalagos technikát próbáltam ki. Sok lehetőség rejlik a szalagocskákban, gyönyörű körmöket lehet készíteni velük! Viszont ha egy picit is bonyolultabbat akarunk, akkor azért valamivel több időt kell rászánnunk. Én is természetesen ilyet találtam ki, facebookon írtam is, hogy az első nem is sikerült. Így egy egyszerűbbet csináltam, de azért ezzel is elvoltam egy ideig.
Az alapötletem az volt, hogy egy színt és egy csillámos fedőlakkot fogok használni, de persze nem ez lett, viszont nem bánom. Ugyanis az alapszínem az újonnan vásárolt Max Factor Mini - Cool Jade lett, ami felkenve nem olyan világos, mint az üvegben, így viszont rájöttem, hogy mennyire hasonlít az Essence - I love bad boys lakkjára, tehát ezt választottam mellé.

Cool Jade

I love bad boys

A Max Factor lakk szuper, imádom! Gyorsan szárad és nagyon szép, az Essence lakkjáról pedig már itt írtam. Tényleg nagyon jól illenek egymáshoz, de ezt mindjárt láthatjátok is! Nézzük, hogyan készültek a körmök.
Alapnak felkenjük a választott színt. Ha megszáradt jöhet rá egy réteg fedőlakk, majd pedig a várakozás. (Ezt kihagyhatjuk, ha csak egyszerű díszítést szeretnénk - mondjuk minden körömre 1-1 vízszintes csík - akkor az alaplakkra rá is helyezhetjük a csíkokat és csak utána kenjük át fedőlakkal.) Mivel én picit látványosabbat akartam, ezért a celluxos technikát alkalmaztam. A hüvelykujjam körmének tetejére kentem fel ily módon a második színt, majd miután megszáradt, lehúztam a celluxot és már ragasztottam is fel a díszítőszalagot. Rózsafapálcikával nyomkodtam oda óvatosan, a lelógó részt pedig csipesszel csippentettem le. A szalagok valamennyire tapadnak, de mindenképpen rögzíteni kell fedőlakkal, különben semeddig sem fog tartani a szépséges manikűrünk. 
Lépésről lépésre:


Minden ujjamat másmilyenre csináltam, szerintem ezzel nagyon jól el lehet szórakozni és igazán különleges eredményeket kaphatunk! :) Az enyém ilyen lett végül:





Hogy tetszik? Ti sűrűn használtok díszítőszalagot?

10 megjegyzés:

phoenix írta...

Tetszik, szerintem jó lett :) A színeket is szépen válogattad össze :)
Nekem még nincs díszítőszalagom, mostanában tervezem beszerezni.

Nóra írta...

nagyon klassz lett! :)

hkorinna írta...

Szerintem nagyon szép lett! Én még sosem használtam díszítőszalagot, ennyire nincs türelmem hozzá! :D

mrs__kovacs írta...

Tök jó, nekem is kéne már valamit produkálni velük, de annyira kis picik és vékonyak, hogy eddig nem volt türelmem :D

Barta Veronika írta...

Jó móka az ilyen hát igen, én is elvagyok ilyenkor. :D Klassz lett. Kontrasztosabb színekkel meg még ütősebb lenne. ^^

Elíz írta...

Köszönöm! :) Ajánlom az E-bayt, annyiért tudsz beszerezni 10-et, mint itthon kb. 1-et!

Elíz írta...

Köszönöm! :)

Elíz írta...

Köszi! :) Hát igen az kell hozzá, de megéri :)

Elíz írta...

Köszi! :) Az enyémek most megerősödtek, de ehhez nélkülöztem a lakkokat egy ideig :D

Elíz írta...

Igen, de kell hozzá egy bizonyos nyugalmi állapot :D Köszönöm! Az első verzióm fekete-fehér-szürke lett volna, majd egyszer megcsinálom azt is :)

Megjegyzés küldése