Designer vs fast fashion darabok - Zara

A fast fashion lehetővé teszi, hogy az átlagember is vehessen és viselhessen olyan darabokat, melyek a leghíresebb kifutókon jelentek meg, s melyeket amúgy igen borsos áron lehetne csak beszerezni. Ezek a márkák a kifutókról merítik az ihletet, rohamléptékben másolják a trendeket, s olykor bizony előfordul, hogy nem bonyolítják túl és szinte egy az egyben átvesznek bizonyos darabokat. 
Ebben a sorozatban ilyen darabokat fogok majd bemutatni, s ehhez természetesen a hazánkban is fellelhető fast fashion márkák kínálatából fogok szemezgetni. Az első részben a Zara háza táján nézelődtem.



Az egyik 13.995Ft, a másik 795$ (~183.000Ft). Az áron kívül számottevő különbség nem sok van a Saint Laurent és a Zara szandál között.



Itt már több a különbség, de azért ne gondoljuk, hogy véletlenül pont akkor álmodta meg ezt a cipőt a Zara, mikor Nicholas Kirkwood is. Ez a cipő egyébként már szerepelt nálam itt, nos, azóta sem nyerte el a tetszésemet, annál inkább a Zarás változat, ami a maga 19.995Ft-jával csalogatóbb is, mint Kirkwood 1225$-t (~280.000Ft) kóstáló cipellője.



Ezt a feltekert táskát nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezt az ötletet minden bizonnyal a Céline kifutójáról leshették el. De azért egy kicsit formáztak rajta: hozzáadtak egy vállszíjat, ill. néhány ütős színben is elérhetővé tették. Míg a Céline táskájához nem mertek árat kirakni, addig a Zarásat 6.995Ft-ért már be is szerezhetjük.



Imádtam a Chanel tavaszi-nyári bemutatóját, ami tele volt túlzásokkal. (Hullahopp táska mindenkinek megvan?) Ott tűntek fel ezek az óriási gyöngyös karkötők és nyakláncok is. Ilyen gyűrűm nekem is van, ergo feltételezem, hogy egy jobb fajta hobbiboltból akár mi magunk is beszerezhetjük a kellékeket és elkészíthetjük magunknak e nyaklánc hasonmását, de aki nem akar ezzel bíbelődni, annak szuper megoldást kínál a Zara potom 6.595Ft-ért. A Chanel nyaklánca 100.000Ft körüli áron kapható (talán igazgyöngyökből van?).

A designer vagy a fast fashion változatok tetszenek jobban? Költenétek ennyit egy márkás darabra, mikor tudjátok, hogy nagyon hasonlót vehetnétek jóval olcsóbban?

2 megjegyzés:

Anna írta...

I <3 Zara :) Csak ennyit fűznék hozzá. Az Isabel Marant és Jimmy Choo koppintásaik is baromi jók. :P

mia írta...

Szuper cikk, remélem lesz még több ilyen :D Nekem amúgy jobban tetszenek a Zara változatai minden esetben :)

Megjegyzés küldése