DIY Egyszerű ombre karkötő

A múltkori diy matróz karkötő nagy népszerűségnek örvendett, így nem volt kérdés, hogy fogok még hozni ilyen jellegű posztot. Már akkor is említettem, hogy a 6 soros változatát szeretném elkészteni, de...itt Szegeden egyszerűen nem találtam olyan boltot, ahol be tudnám szerezni a kellékeket hozzá. :( Kemény 1-1 olyan rövidáru- és hobbibolt van, ahol egyáltalán van több választási lehetőség, de az se sok. Így tehát egy darabig még le kell mondanom a látványosabb karkötők készítéséről. Viszont szerencsémre egy másik ötlethez pont találtam megfelelő fonalakat! Nézzük, pontosan mire is van szükségünk az egyszerű ombre karkötő elkészítéséhez:


Kellékek a karkötőhöz:
- 3-3 különböző színű kb. 30 cm-es csavart szatén fonal
- 2 db 1,6 cm-es szalagvég
- 1 db delfinkapocs
- 2 szerelőkarika
- láncdarab
Eszközök az elkészítéséhez:
- olló
- pillanatragasztó
- továbbá cellux és fogó is jól jöhet

Lépésről-lépésre:
Mindenekelőtt van itt egy-két dolog, amit jó tudni. Bár egyszerűnek tűnik az elkészítése - én is ezt hittem - mégis többet szórakoztam vele mint a matrózos karkötővel. Ez elsősorban a vékonyabb fonalak miatt volt, könnyebben szétjön a végük. Ezért kell mindig lecelluxozni vágás előtt a fonalakat és utána rögtön ragasztózni. Továbbá mivel ezeket a fonalakat feltekerve tárolják, így a tökéletesen egymáshoz simuló és egyenes végeredményért trükközni kell - de erről majd később.
Első lépésként félbe kell vágni a fonalakat. Mint említettem érdemes cellux-szal körberagasztani a szálakat a vágás előtti részen, valamint utána pillanatragasztóval "összezárni" a végeket. 


Miután megszáradt a ragasztó, vágjuk le a felesleges részeket - feltéve, ha van ilyen; nálam volt a szétnyílásnak köszönhetően. Illesszük egymás mellé a színeket és mehetnek is a szalagvégekbe! Alaposan szorítsuk össze a végeket egy fogóval.


Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a szerelőkarikák segítségével a szalagvégekhez erősítjük a delfinkapcsot és a láncdarabot.


És itt jön a trükk. Hogy ne nyíljanak szét a fonalak, a hátulján celluxdarabkákkal tapasztottam össze a fonalakat. Szerintem ez a megoldás is jó, egyáltalán nem zavaró, de ha van valami jó tippetek e probléma kiküszöbölésére, akkor írjátok meg!



Szerintem megint csak egy nagyon aranyos kis karkötő lett a végeredmény. Azt persze sajnálom, hogy nem találtam sehol nagyobb szalagvégeket (meg több színű és méretű fonalat), mert ez is még jobban nézne ki több sorosan, de azért így is tetszik, biztosan fogom használni. :)

Hogy tetszik Nektek? Csináltatok már hasonlót?

16 megjegyzés:

Miss Sziszi írta...

Nagyon jó lett :) Én pont ma csináltam egy DIY karkötőt és holnap megyek bevásárolni, hogy tudjak még csinálni , most ez a kapocs is felkerült a listára :)

Anna írta...

Aranyos lett! :)

Nóra írta...

még mindig nagyon cuki ez is :)

Bellala írta...

Szeretem ezeket az egyszerű de nagyszerű ötleteket :) Tetszenek a színei nagyon :)

djkaty írta...

Nagyon jó lett, kár, hogy nincs türelmem az ilyesmihez. Gyönggyel és hajlogatós dróttal boldog vagyok, de mással nem :-)

mrs__kovacs írta...

De jól néz ki :]

Zitu írta...

Szuper lett! Nagyon kreatív vagy, és remekül megvalósítasz mindent!:)

Yvusss írta...

Nagyon jó lett,tetszik! :)

Elíz írta...

Köszönöm lányok! :)

Niki írta...

Ó, ez nagyon jópofa lett, nyárra sosem lehet az embernek elég egyedi kiegészítője.:)

Thimmyke írta...

Imádom a színét! <3 Nagyon csinike lett! =)

Elíz írta...

Köszönöm, mindjárt nézem is! :)

Elíz írta...

Köszi! :) Igen, ráadásul a képen látható felsőmhöz pont passzol is!

Elíz írta...

Köszönöm! :)

Elíz írta...

:) Köszi! Kis vidám, nyári szerintem! :)

hkorinna írta...

Szuper lett és nagyon jó színeket választottál hozzá! :D

Megjegyzés küldése