Mi is az a Cruciani C?

Mostanában sok helyen botlottam bele olyan képekbe és cikkekbe, ahol bizonyos színes kis karkötők voltak a középpontban. Bevallom, nem igazán tudtam hova tenni ezt a nagy felhajtást körülötte így első pillantás(ok)ra, ezért kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak.


A Cruciani egy olasz márka, melyet 1992-ben alapítottak. Ruhaneműket és kiegészítőket kínálnak, azonban hozzánk ezidáig csak a karkötők jutottak el. Amik egyébként már 2011 júniusában elindultak világhódító útjukra, szóval kicsit le vagyunk maradva, de nem baj, lényeg, hogy megérkeztek és itt is hódítanak. De mik is ezek a karkötők, miből készültek és mit jelentenek - már ha egyáltalán jelentenek?


A Cruciani márka alapítója, Luca Caprai ötletéből született meg az első Cruciani C karkötő, mely négylevelű lóheré(ke)t ábrázol. Azért erre a motívumra esett a választás, mivel a világon mindenütt örömteli új eseményeket kapcsolnak e szimbólumhoz. A négylevelű lóhere a remény, a váratlan öröm és a szerencse megtestesítője a márka - és az emberek többsége szerint is. Ezzel a karkötővel egyben egy új, nagyobb célközönség felé is nyitottak, melynek meg is lett az eredménye, sőt, felül is múlta a várakozásokat, hiszen nem csak a fiatalokat, hanem az idősebbeket is meghódították a színes karkötőkkel, s nem csak Olaszországban, hanem az egész világon.
Habár a lóherés karkötő az első és legismertebb, számtalan másik karkötőt is lehet már találni a kínálatukban. A szívecskés természetesen a szerelmet jelképezi és lehet kapni lóherékkel kombinált szívecskéset is, hiszen nincs szerelem szerencse nélkül és fordítva. A pillangós a szabadságot, a lelket, az újjászületést szimbolizálja. A tengeri csillagos a végtelen tengert, a frissességet. De van itt még ördögös, szőlős, kalózos és így tovább. Továbbá vannak olyan kiadások is (olykor limitáltak), melyek bevételéből valamilyen jótékony célt támogat a márka.




Az, hogy elérhető áron árulják ezeket a karkötőket lehetővé teszi azt, hogy az átlagember is egy picit különlegesebbnek érezze magát, ha megveszi, s viseli. Hiszen mégiscsak egy híres márka egyik termékéről van szó. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy erről hol fog először megjelenni pont az elérhetősége miatt az, hogy ciki a viselése...
Mindenesetre ha valakinek túl snassz lenne a sima karkötő, azok fluoreszkáló multicolor karkötők vagy akár gyémántberakással díszített darabok közül is válogathatnak.



Egy szó, mint száz nekem is megtetszettek ezek a kis karkötők, főleg az, ami mögöttük van, amiket szimbolizálnak, s jelentenek. És persze a jótékonykodás sem elhanyagolható dolog! Egy lóheréset majd szeretnék, mert aranyos és szeretem az ilyen cuki dolgokat, mint amilyen a karkötő, a csomagolás és a hozzá mellékelt jókívánság. :)

Tetszenek Nektek? Kinek van már ilyen karkötője?

Képek (és további információk): http://www.crucianikarkoto.hu/

17 megjegyzés:

djkaty írta...

Ez tényleg cuki, de kíváncsi lennék, mennyire koszolódik, az anyagából kiindulva :-)

Panka írta...

eddig nem találkoztam még ezekkel a karkötőkkel, de most nagyon megtetszettek, előbb-utóbb szerintem én is szerzek egyet:)

hkorinna írta...

Halmozottan mennyire jól néznek ki, teljesen beleszerettem! ♥

Névtelen írta...

Én már nyúzom a magaméit Január óta,nem koszolódnak,nem engedik a színüket,nem nyúlnak ki.Nagyon tetszenek,folyamatosan elcsábít egy-egy.és tök jó,hogy nem Pandora,vagy Thomas Sabo árfekvés.Bár egy Damiani(a gyémántos)44.900ft-ba kerül.De elleszek nélküle. :)

Lora írta...

nekem van kettő darab is - szintén január óta:)- egyáltalán nem koszolódnak. és nagyon kis vékony anyagból van, én attól féltem, hogy kb azonnal el fognak szakadni de nem! szuper jó minőségűek, és nagyon szépek is. :)

djkaty írta...

De jó, ezek szerint tartósak is. Nagyon cuki kis filigrán ékszerek, nekem bejönnek :-)

M. írta...

Csajok! Tudok egy eladót, akitől 1500 Ft+ postaköltséggel már a tiétek lehet. ;)

Elíz írta...

Igen, halmozottan is szuperek! Dukai Reginával csináltak reklámképeket és ott sárga-piros-narancs kombó van a csuklóján, nagyon jól néz ki :)

Elíz írta...

Az szuper, akkor 100%, hogy veszek majd! :) Én is! :D De igazából a simák jobban is tetszenek :)

M. írta...

ha valakit érdekel megadoma linket. ;) nem külföldi eladó! :)

Anna írta...

Sajnos már hamisítják. :-/

Thimmyke írta...

Nagyon cuki is karkötők. =) Bár nem hiszem, hogy én fogok venni. Nem tudnék egyet kiválasztani. :D

Ferenczy Bogi írta...

Engem érdekel;)

Ferenczy Bogi írta...

Küldj ide képet: ferenczy.bogi5@gmail.com !! Köszönöm előre is:))

Unknown írta...

engem is érdekelne, esetleg kérhetnék egy linket vagy képeket én is ?? e-mailcimem : kistaska10@freemail.hu

Unknown írta...

engem is érdekelne, esetleg kérhetnék egy linket vagy képeket én is ?? e-mailcimem : kistaska10@freemail.hu

Idrill írta...

Szerintem nagyon gagyi... újabb tömegcikk, légy egyedi úgy, hogy minden 2. ember ilyet hord. király.. :D fel nem venném :D

Megjegyzés küldése