DIY ¤ Fonott gyöngyös nyaklánc

Emlékeztek még az ebben a bejegyzésben mutatott rejtélyes csomagocskákra? Most végre megtudhatjátok, hogy mik is lapultak bennük! :D
Nem terveztem, hogy ilyen sokáig fogom halogatni ezt a bejegyzést, csak hát sok egyéb dolog közbeszólt. Például az, hogy elsőre kevesebb gyöngyöt rendeltem, mint kellett volna, így majd' 1 újabb hónapot kellett várnom a következő adagra. Aztán meg mire megjött, már az egyetem miatt idegeskedtem javában, így nem volt sok kedvem megcsinálni, elpakoltam hát az egyik fiók mélyére a kellékeket. De most végre eljutottam odáig, hogy kedvem és időm is volt ahhoz, hogy elkészítsem ezt a nyakláncot!


Kellékek a nyaklánchoz:
- gyöngyök (a mennyiség a gyöngyök méretétől függ, én 336db-ot használtam fel)
- 6db gyöngyzáró
- 4db szerelőkarika
- lánc
- 2m nagyon vékony drót (vagy vékony, de nagyon erős fonal)

Eszközök az elkészítéséhez:
- olló
- fogó

Lépésről-lépésre:
Először is vágjuk fel 6 darabra a drótot/fonalat. Én 30 cm-es darabokat vágtam, de csak azért kellenek ekkora darabok, hogy biztonságosan tudjunk majd csomókat kötni a végükre. El is kezdhetjük felfűzni a gyöngyöket. Nekem egy szálra 56 gyöngy jutott. Óvatosan tegyétek majd félre a kész szálakat, nehogy leguruljanak róluk a nagy gonddal felfűzött gyöngyök. :)


Ha kész van két szál, akkor az azonos végen lévő két drót/fonalvéget bújtassátok át egy gyöngyzárón, kössetek rá egy csomót, majd igazítsátok a zár közepébe. Ezután pedig a fogóval alaposan zárjátok össze, a kilógó drótot/fonalat pedig óvatosan csippentsétek le egy ollóval.


Ha készen vagytok mind a 6 gyöngyzáróval, akkor hármat bújtassatok át egy szerelőkarikán, majd jó alaposan zárjátok össze a karikát.


Jöhet is a fonás! Az egyszerűbb végrehajtáshoz én cellux-szal rögzítettem az egyik végét, így nem mozdult el közben.


Ha készen vagyunk a fonással, akkor már csak arra kell figyelni, hogy a gyöngyzárókat a helyes sorrendben bújtassuk át a szerelőkarikán, így nem fog szétjönni a fonás. Már csak a lánc végeit kell a szerelőkarikákon átbújtatni. Én előbb még egy szerelőkarikát hozzákapcsoltam a másikhoz, majd ehhez rögzítettem a láncot. Mivel elég hosszú ahhoz a láncom, hogy átférjen rajta a fejem, így kihagytam a kapocs felszerelését, de még nem zártam ki, hogy rövidebbre veszem majd, akkor pedig kénytelen leszek szétszedni a láncot és hozzáadni egy kapcsot is, de ez még a jövő zenéje. Most inkább lássuk a kész nyakláncot! :)



Nekem tetszik a végeredmény, ami ráadásul klasszisokkal olcsóbban jött ki, mint azok a társai, melyeket a boltokban lehet kapni! Ráadásul az elkészítése se tartott sokáig. S mivel még rengeteg alapanyagom maradt, (hiszen minimum 100 db-ot kaptam mindenből 200Ft-okért), így azt hiszem a közeljövőben is számíthattok majd diy ékszeres bejegyzésekre. :)

Hogy tetszik Nektek? Készítettetek már hasonlót?

13 megjegyzés:

Franciska írta...

Nagyon jól néz ki! Szuper ez a nyaklánc, bár az inghez szerintem annyira ez pont nem illik, de a második képen nagyon jól mutat! :)

Eleni írta...

Nagyon szépséges lett. Sajnos régen fűztem gyöngyöt, ehhez nincs sok kéz ügyességem: )

Dii írta...

Jujj de jó! Nagyon tetszik, milyen szép lett. Jöhet majd még sok ilyen ;)

Elíz írta...

FranCiiska: Köszi! :) Igen, amúgy szerintem sem igazán, csak már siettem a fotózással és gyorsan kikaptam valami fehéret a szekrényből, mert más színek előtt meg sárga tónust kapott az egész kép :)
Azrail: Köszönöm! :)
Dii: Köszönöm és igyekszem majd! :)

Ingrid írta...

NAGYON tetszik, azzal a fehér inggel különösen! Szuper :)))

Nóra írta...

de jó lett! :)

bettynova írta...

szép!!

mesy írta...

Nagyon tetszik! Ha lesz egy kis időm, mindenképpen kipróbálom :)

Rúzsnyom Niki írta...

nagyon nagyon mutatós lett :D ügyes vagy, tetszik :)

bokorbogi93 írta...

Ez elképesztő lett! Nagyon tetszik! :)

Unknown írta...

nagyon jó lett :D

Lucus írta...

Hú váó, nagyon tetszik :) ebayen vetted hozzá láncot és az összes többi mütyűrt amitől egyben maradt?:D úgy kipróbálnám :D

Elíz írta...

Köszönöm mindenkinek, örülök, hogy Nektek is tetszik! :)
Lucus: A gyöngyzárókat, a szerelőkarikákat és a gyöngyöket mind ebay-ről szereztem be, előbbiek 100-as csomagban voltak kb. 1-200Ft-ért, a gyöngyök pedig 200-as csomagban 2-300Ft-ért. A láncot és a drótot pedig hobbiboltban vettem :)

Megjegyzés küldése