DIY Üveges ajándékötletek #2

Még szerencsére van pár nap arra, hogy beszerezzük az utolsó ajándékokat, ezeket az üveges ajándékokat is simán el tudjuk készíteni még az ünnepekig! Az első részben ehető dolgokkal "töltöttem meg" az üvegeket, most pedig a nem ehető dolgok jönnek. :)

Poutpurri


A poutpurri készítésének csak a képzelet szabhat határt, hiszen rengeteg különféle szárított növényt, virágot, szirmot, bogyót lehet kapni, amiket aztán kedvünk szerint összemixelhetünk. Ha ez megvan, akkor mehet is az üvegbe (csepegtethetünk hozzá illóolajat is), mely mellé jó ötlet egy szép tálka mellékelése, amibe majd a megajándékozott kiszedheti az illatos egyveleget és elhelyezheti a lakásban.
Gyertya


Hobbiboltban kapható kanóc és gyertyaviasz is, összesen ennyi kell egy alap gyertya elkészítéséhez, de persze ezt is lehet még fokozni! Különböző színű rétegeket önthetünk egymásra, illatosíthatjuk (ekkor készíthetünk hozzá címkét is, melyre ráírjuk jókívánságainkat, valamint hogy milyen illatú a gyertya), sőt, készíthetünk zselégyertyát, amibe különféle kis dolgokat tehetünk - például egy téli tájképet is készíthetünk, ha először szilárd műhót szórunk az üveg aljára, majd az átlátszó zselé töltése közben folyamatosan szórjuk a műhőt, valamint kicsi havas fenyőket (makett boltból szerezhető be) állítunk a zselébe. Ha erre már nincs időnk, akkor fahéjrudat, szárított narancsszeletet, bogyókat is tehetünk bele egy téliesebb hatásért.

Fürdősó


Bioboltokban, drogériákban találhatunk különböző fürdősókat, amiket illatosíthatunk illóolajjal. Szintén rétegezhetjük a szebb hatásért. Köthetünk az üveghez pici fakanalat/lapátot.

Bármi más


Az első részben és a most ismertetett ötletekkel koránt sincs vége a lehetőségeknek! Nagyon könnyen lehet egyénre szabni ezeket az üveges ajándékokat, csak kicsit gondolkodni kell hozzá! :) Itt van még 3 plusz ötlet, remélem találtok majd Nektek tetszőt!
A türelmesek készíthetnek 365 napra cetliket, melyekre jókívánságokat/számcímeket/videócímeket/idézeteket/stb. írnak fel, majd ezek mehetnek az üvegbe. Több színes papírt érdemes használni a szebb hatásért, ill. kevés csillámporral is lehet díszíteni az üveget. 
Lehet hógömböt is készíteni, ennek az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, mégis egy nagyon kedves kis ajándék lesz a végeredmény.
Tehetünk bele sminktermékeket különböző díszítőelemekkel tarkítva, mint például pici gömbdíszekkel, műhóval, szalagokkal, jókívánságokkal, és az üveghez is köthetünk még egy fahéjrudat vagy cukorbotot.

Remélem tudtam segíteni ezekkel az ötletekkel azoknak, akik még gondolkodnak néhány személyesebb, kézi készítésű ajándékon az ismerősök, barátok részére!

Hogy tetszenek Nektek ezek az ötletek? Elkészítenétek valamelyiket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése