Filmajánló - VII.

Egyik újévi fogadalmam az lesz, hogy jobban odafigyelek a sorozatokra a blogon, mivel ennek a legutóbbi része például májusban volt. :P Lévén, hogy hamarosan itt a Karácsony, egy igazi, hamisítatlan karácsonyi filmet hoztam most, amit kötelező megnézni ilyenkor! Ez pedig a Karácsonyi ének c. film - mégpedig szigorúan az 1999-es változat! 
A műfaját nehéz meghatározni, egyszerre szomorú és vicces, talán így lehet is rá mondani, hogy tipikusan karácsonyi film. Maga a történet nagyon szép, megható és elgondolkodtató, szerintem nem lehet rásütni a szirupos vagy giccses jelzőt. 
A történet főszereplője Ebenezer Scrooge, egy zsémbes, megkeseredett öregúr, akinek a Karácsony ugyanolyan, mint akármelyik másik nap az évben. Csak a pénz érdekli és senkire sincs tekintettel, saját emberi kapcsolatainak száma is a 0-hoz közelít. Ám ez a Karácsony most más lesz, ugyanis különös vendégek látogatják meg, s ezzel még különösebb dolgok veszik kezdetét... 
Charles Dickens e klasszikusát érdemes legalább egyszer elolvasni és megnézni, s mikor máskor lenne ez akutálisabb, mint most. 
(Tipp: Hogy a gyerekek is biztosan élvezzék, akkor a 2009-es, animációs változatot is lehet választani.) 
Láttátok már? Ha igen, tetszett?

A "Filmajánló" eddigi részei:

1 megjegyzés:

Megaera írta...

Ez a kedvenc karácsonyi filmem, és a legjobb feldolgozása a történetnek, szerintem :)

Megjegyzés küldése