Befőttesüveg lámpás

A befőttesüveg nagyon sokoldalú dolog, számtalan ötletet lehet találni a felhasználására. Virágtól kezdve, a mécsesen át, az édességig mindenfélét lehet benne tárolni és nagyon aranyos kis kiegészítői lehetnek lakásunknak, pláne, ha romantikusabb lelkűek vagyunk.
Ezt az ötletet már régebben találtam, szépen le is mentettem a képeim közé. Most azonban újra találkoztam vele, így gondoltam ez egy jel akar lenni, hogy osszam meg Veletek is! Remélem újdonság lesz sokatoknak és ki fogjátok próbálni!
A hozzávalók:
- egy befőttesüveg
- törhető, világító rudacskák
- olló
A befőttesüveg közepes méretű és jól záródó tetejű legyen. A rudacskákkal biztos találkoztatok már, ha máshol nem, akkor buliban. Nekem volt ilyen karkötőm is kiskoromban. :) Érdemes sima rudakat venni, mert a karkötős, nyakláncos megoldás általában drágább. Több változat is van a lámpás elkésztésére, de a legjobban bevált a következő: vágjátok le a rudak végét és a tartalmát nyomjátok ki a befőttesüvegbe, a végén tördeljétek csak, hogy kijöjjön belőle minden. (Az üveg méretétől és a rúd minőségétől függ, hogy mennyi rudacskát kell felhasználni.) Miután végeztetek ezzel a folyamattal, zárjátok le az üveget és jól rázzátok össze. Készen is vagyunk!
Egy nyári kerti partin nagyon hangulatos dekorációk lehetnek ezek a kis lámpások.


Ki fogjátok próbálni? Esetleg már ismertétek és csináltatok ilyet korábban?

2 megjegyzés:

djkaty írta...

Én biztosan kipróbálom :-)

Elíz írta...

Majd képet is csinálj róla! :)

Megjegyzés küldése