Divattervezők - II. rész

Kicsit hanyagoltam ezt a sorozatot, holott ezzel kezdtem a blogolást. De van magyarázat! :) Mindenképpen idei kollekciókból akartam ruhákat mutatni az adott tervezőtől, de ahogy nézegettem a lehetséges jelöltjeimet, nem szerettem bele egyetlen ruhába se. Kicsit csalódott voltam, tavaly rengeteg ruha tetszett a tavaszi-nyári kollekciókból. 
Eleinte kevésbé ismert tervezőket akartam bemutatni, de a fentebb leírt probléma miatt hirtelen felindulásból rákattintottam Versace nevére. Nem tudom, hogy felejthettem el már a divathetek idején megnézni a kreációit, de bánom, mert egyszerűen gyönyörűek! Szerelem első látásra. Következzen tehát Donatella Versace!



A történet Donatella bátyjával kezdődik. Gianni már egészen fiatal korában megtanulta a ruhakészítés módját varrónő édesanyjuktól. 25 éves korában Milánóba ment (ide követte Donatella is), ahol főleg más divatházaknak tervezett kiegészítőket. Azonban pár év múlva, 1978-ban megnyitotta az első Versace butikot és innen egyenes út vezetett a világhír felé. Az 1980-as évek során kiadta első parfümjét, Blonde néven, melyet Donatellának ajánlott, valamint adott neki egy saját márkát a Versace-n belül, a megfizethetőbb Versust.
A sok sikeres évet 1997-ben tragédia árnyékolta be. Gianni gyilkosság áldozata lett. Donatella kreatív igazgatóvá lépett elő, idősebb bátyja Santo pedig a Versace vezérigazgatója lett. Azonban 50%-ot Allegra, Donatella lánya kapott meg, mivel Gianni így végrendelkezett.
Napjainkban továbbra is Donatella a fő tervező, ő irányítja a Versace csapatát. Hogy mennyire kiválóan végzi a munkáját azt a márka sikeressége nagyszerűen bizonyítja. Mára több vonallal is kiegészült a divatház, többek között Atelier, Couture, Sports, Home kollekciókkal is bővültek.
Donatella támogatja a mellrák megelőzését, 2005-ben ő lett az arca a Breast Health Institute kampányának.
Donatella a jótékonykodásával, az elérhető luxusra való törekvésével (gondoljunk a Versus-ra, vagy a H&M-mel való kollaborációra) és a csodaszép ruháival sikeresen belopta magát a szívembe. 

Versace Spring 2012
 










Atelier Versace Couture Spring 2012










Imádom mindet, bármelyiket elfogadnám! Nektek hogy tetszenek?

4 megjegyzés:

αηιтα írta...

huuu, van jó sok választék, de nem sírnék ha mindet odaadnák :D

Elíz írta...

:D Igen, azt én is kibírnám valahogy!

Nóra írta...

blööö,Donatella szegény nagyon csunyin néz ki,de a ruhákat egytől egyig elfogadnám :D

Elíz írta...

Eh igen, de mondjuk a lényeg, hogy a ruhák szépek! :D

Megjegyzés küldése