Hamistáskás

Kinek ugrott be a címről a következő két szó: Louis Vuitton? Sokatoknak? Nem csodálom. Bár nem csak ezt az egy világmárkát hamisítják, Magyarországon mégis ez a legnépszerűbb. 
Nem budapesti vagyok, de akárhányszor fent voltam, mindig és mindenhol jöttek szembe velem az "eredeti" LV táskák. De mivel ez a dolog korántsem újkeletű, rengeteg helyen lehet olvasni is róla, hogy Budapesten mekkora piaca van ennek. (Azért Szegeden is találkoztam már jópárral, mint ahogy más városokban mások is gondolom.) Egyszerűen sose fogom megérteni, hogy miért veszik meg egyesek ezeket a kamu táskákat, amikről ordít, hogy nem igaziak. Igaz, vannak, akik nem is tudják, hogy mi is jelent a LV, csak megveszik a táskát, mert az "menő" és pont nem érdekli őket, hogy hamis. De vannak, akik eredetiként villogtatják a hamis táskájukat. És a legrosszabb, hogy vannak olyanok, akik el is hiszik, hogy eredetit vettek 10-20-50 ezer Ft-okért. Ez utóbbi annyira fejfájdító az internet korában. Ott a hivatalos honlap, ahol meg lehet nézni az árakat. Ezek az árak nem változnak (legfeljebb felfele). Nagy múltú, neves divatház, nincsenek leárazások, nincsenek akciók. És nem árulnak sehol máshol, csak a hivatalos üzleteikben, valamint online is csak nagyon kevés helyen lehet beszerezni az eredetiket. Egy-két kisebb méretű táskát ugyan már 160.000 Ft-ért vehetünk (sőt találtam 2 clutch-ot 60.000 Ft-ért), de a legtöbb bőven(!) 200.000 Ft felett keződik. 
Külön említést érdemel, mikor a hamistáskások eredetinek akarják mutatni, de a ruháikon látszik, hogy mind olcsó. Ne értsetek félre, semmi bajom a kínai dolgokkal, feltéve ha azok szintén nem az "ordít róluk, hogy azok"-kategóriába esnek. (Értsd: teli van flitterrel/csillámmal/cikornyás betűkkel/arannyal és ezüsttel (együtt)/stb. Biztos tudjátok miről beszélek.) 
Még lehetne boncolgatni a témát (hozzászólásokat szívesen fogadok), de most rákanyarodok a kellemesebb részére. Ez az lenne, hogy bemutatok néhány olyan táskát, amit egy hamis táska árából vásárolhattok és amikkel nem mellesleg sokkal jobban jártok! Szóljon ez azoknak főleg, akik amúgy high street márkákat hordanak, de elcsábultak/el akarnak csábulni egy nem eredeti táska után. Ne tegyétek, a következő táskákkal sokkal jobban jártok és higgyetek nekem, egyszer úgyis összejön a pénz egy eredetire, amit aztán sokkal, de sokkal jobb érzés lesz hordani!


Bershka - 8.995 Ft

Stradivarius - 8.995 Ft
Deichmann - 5.990 Ft
Tally Weijl - kb. 6.000 Ft

Direkt csak ebből a stílusból válogattam, ugyanis ezek hasonlítanak leginkább a nagy divatházak táskáinak stílusára. Nem mellesleg imádnivalóak, roppant nőiesek, elegánsak, de nem hivalkodóak.
Az feltűnt, hogy akár kettőt is vehetsz ezekből a gyönyörűségekből egy kamu LV árán?! :)
A végére egy kis saját történet: bizony egyszer én is szétnéztem a Vaterán, de nagyon gyorsan jött a felismerés, hogy én ezt nagyon nem akarom. Egyszerűen tetszenek annyira az eredetik, hogy sosem tudnék egy hamisat hordani.

Nektek mi a véleményetek a témával kapcsolatban? 






5 megjegyzés:

Nóra írta...

az első Bershka a legcukibb :)

sosem értettem hogy ki vesz tizenezrekért hamis táskát :/

djkaty írta...

Szia! Díjat kaptál tőlem, kérlek, vedd át:
http://djkatybeauty.blogspot.com/2012/05/dijakat-kaptam-1-resz-liebster-dij.html
:-)

Elíz írta...

Ajh én imádom mindet, de tényeg az a legcukibb :)
Hát igen, mikor ilyen szépségeket vehetne!

Elíz írta...

Húha, köszönöm szépen! :)

djkaty írta...

OK, az első három jöhet! A 4. csak azért nem, mert már van hasonló... Amúgy nem tudom elképzelni, hogy valaha is vennék a LV-hoz hasonlóan drága táskát, csak azért, mert márkás, ha lehet belőle több különböző stílusú, szintén jó minőségű, csak épp nem divatházhoz kötődő. Persze ha megnyerem a lottót, lehet, hogy ez változik majd, de akkor úgyis beszámolok róla. :-)

Megjegyzés küldése