Jean Paul Gaultier és a Coca-Cola

Az elmúlt években a Coca-Cola rendszeresen felkért neves divattervezőket, hogy segítsenek újraálmodni a Light palackjának külsejét. A korábbi években olyan tervezők tettek eleget e felhívásnak, mint Alberta Ferretti, Angela Missoni, Blumarine, Donatella Versace, Etro, Fendi, Marni, Moschino, Roberto Cavalli, valamint tavaly Karl Lagerfeld. Idén Jean Paul Gaultier a vendégtervező, és mint a többi tervező, úgy ő is a saját stílusába öltöztette a palackokat. 



Az első palack a Day nevet viseli és a Gaultier védjegynek számító matrózcsíkos felsőbe van bújtatva. (Köztudott, hogy ez JPG egyik kedvenc viselete.)
A második pedig - mely a Night nevet kapta - milyen más design-t kaphatott volna, mint egy fűzős női torzót. (Gondoljunk csak a női parfüm üvegcséire.)

Jean Paul kreatív igazgatóként nem csak a palackok külsejét, hanem a promóciót is ő tervezte javarészt. Így a plakátokat, videókat. Én imádom mindet, olyan ötletesek!




Természetesen megvehető szettben is (egyébként tudtátok, hogy a szülinapom szeptember 15-én van? :D).
És ha mindez nem lenne elég, természetesen jön egy harmadik palack is, ami szintén női torzós külsővel rendelkezik és a Tetoválás nevet viseli. Egyes pletykák szerint Amy Winehouse inspirálta, ami nem is lenne meglepő, hiszen elég csak vetni egy pillantást JPG 2012-es tavaszi couture bemutatójára.


Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én egyszerűen imádom a Coca-Colának ezt az ötletét, legszívesebben az összes eddigi limitált palackból vettem volna egyet, mert mind annyira ötletes és szép! Sajnos azonban Magyarországon nem kapni, így már ez megnehezíti az ember lányának a dolgát. Nagy szerencsémre tavaly nyáron, mikor Párizsban voltam, a Karl Lagerfeldes kollekció egyik darabját épp lehetett kapni, mondanom sem kell, hogy szinte repültem a polc felé. Az a trió egyébként nagy szerelmem még, egyszer megszerzem a maradék kettőt is.
Tudom egyeseknek ez őrültségnek hangozhat, hogy ezekért pénzt ad valaki, de én szeretem az ilyen dolgokat (meg a kólát is, tudom rossz dolog, de ez van). Az se a legjobb, ha valaki nagyon kötődik a tárgyakhoz, de hát nem tehetek róla! :) Vicces, nem vicces, de néha azon szoktam gondolkozni, hogy ha valamiért gyorsan el kéne hagyni a lakást, hogyan tudnám a nekem fontos tárgyakat gyorsan bepakolni és vinni. :D (Azért fontos megjegyeznem, hogy főleg másoktól kapott kis emlékek ezek.)

Hogy tetszik Gaultier úr 3 palackja? Esetleg van már korábbról limitált üvegetek valamelyik tervezőtől? (Ha nincs, akkor melyik az, amelyik legjobban tetszik?)

És ha már úgy elkalandoztam a végén: Ti kötődtök tárgyakhoz?


2 megjegyzés:

Nóra írta...

úú,eddig nem láttam ezt a bejegyzést,nagyon szuper ez a 3 palack megint! :) jöhetne ez a szett :D

Elíz írta...

Igen, a szett lenne a legjobb, de ha meglesznek a palackok már annak is nagyon fogok örülni! :)

Megjegyzés küldése