Divattervezők - III. rész

Ha beírjátok a keresőbe azt a szót, hogy "Marchesa" egészen biztosan találtok az első pár találat közül egy olyan ruhát, amit szívesen elfogadnátok. Miért? Mert egy Marchesa ruha maga a nőiesség. Bizonyítja ezt az, hogy a bájos, hercegnős Taylor Swift ugyanúgy viselte már e márka darabját, mint a szexi, magabiztos Eva Longoria.


Meglepő, de a márka csupán 2004-ben lett megalapítva, Georgina Chapman és Keren Craig által. A páros 1 év eltéréssel végzett két különböző művészeti iskolában, ahol mindketten - természetesen - a ruhatervezés rejtelmeit sajátították el. Míg Georgina fő stílusjegyei a lágyan eső ruhák és látványos dizájnok voltak (jelmeztervezőként kezdte karrierjét), addig Keren a nyomtatott és a hímzett mintákra fordított nagy figyelmet. Mikor a két nő találkozott és közös munkába kezdtek, nem volt kérdés, hogy ebből valami nagyszerű fog születni. Manapság szinte már nincs olyan vörös szőnyeges esemény, amin ne viselne valaki egy szépséges Marchesa darabot.
A Marchesa ruhák legfőbb jellemzői a finom anyagok, színek, kecses vonalak. Természetesen a két tervező legfőbb jegyei is évről-évre visszaköszönnek, azaz a lágyan leomló ruhák és a gyönyörű hímzések. De a tollakról és a tüllről se feledkezzünk meg! :)
A márka nevét az olasz Luisa Casati ihlette, akinek mottója a következő volt:  "I want to be a living work of art." 

Marchesa Spring 2012










Marchesa Fall 2012








Ezen a linken pedig a 2013-as kolleckiót mutatom be, érdemes megnézni azokat a darabokat is! ;)

Én nagyon szívesen elfogadnék jó pár darabot (ezúttal is)! És Ti? :)

3 megjegyzés:

Aviana Rahl írta...

Gyönyörűek!!

Breezy írta...

Eszméletlenül szépek!♥

Elíz írta...

Hát igen, tudnak valamit! :)

Megjegyzés küldése