Bőrradír házilag

Épp nincs itthon semmilyen bőrradírom, de az arcomat mindenképpen le akartam már radírozni. A heti egyszeri radírozás alap dolog, ehhez képest én általában egyszerűen elfelejtem. :D Viszont most, hogy kipróbáltam ezt a nagyon egyszerű receptet, mindenképpen használni fogom hetente.
Rengeteg mindent olvastam már a házi bőrradírokról, így fogtam magam és abból amiket olvastam, valamint abból, amiket találtam itthon alkottam egyet és ki is próbáltam. A recept:
- tengeri só
- tej
Igen, tényleg ennyi, nem hagytam ki semmit. :) Egy evőkanál tejhez adagoltam annyi sót, hogy ne legyen túl folyékony (kb. 5 kiskanállal). Ezután óvatosan felkentem, felnyomogattam és rajtahagytam kb. 10 percig. Majd óvatosan végigdörzsöltem és lemostam az arcom. Teljesen puha lett és szépen eltűnt a kis hámlás az orromról is. Egyszóval teljesítette azokat a dolgokat, amiket egy arcradírtól elvárunk: eltávolította az elhalt hámsejteket, puhává varázsolta, felfrissítette a bőrömet. Biztosította, hogy a radírozást követően felkent tápláló krém, pakolás hatóanyagai minél mélyebbre jussanak.
A hozzávalókról: 
Azt hiszem a tejet nem kell magyaráznom, már Kleopátra is tudta, hogy ezzel nem lőhet mellé, ha finom, puha bőrt szeretne. 


A tengeri sónál először mindenki gondoljon - ha már volt ilyenben része - egy tengerparti nyaralásra. Amikor mi ott nyaraltunk minden pattanásom megszűnt létezni és a bőröm csodás volt, pedig tini koromban rendesen küzdöttem a pattanásokkal. A só szárító, fertőtlenítő hatású és a szemcséi remekül ledörzsölik az elhalt bőrt, ráadásul a pici szemcsék egészen kíméletesek. (A sebekkel, meggyötört pattanásokkal azonban vigyázzunk, hiszen a só ezekbe kerülve erősen csíp!)
Legközelebb még egy hozzávalót beleteszek a masszába, ez pedig a méz lesz. Szerintem nem fogok csalódni abban sem! :) A méz rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Hidratál, fertőtleníti, gyógyítja a sebeket, elősegíti a bőr anyagcseréjét. 


Bár én ezúttal csak arcra használtam, természetesen bőrradírként használhatjuk egész testre. A narancsbőr ellen is kiváló hatású akár a 2, akár a 3 hozzávalós radír!

Update: másodjára már tettem is bele mézet és azóta sose hagyom ki, így a tökéletes! :)

Ti milyen bőrradírt használtok? Készen veszitek, esetleg házilag készítitek?

9 megjegyzés:

B. Dóri írta...

Nekem jelenleg a zöld Avonos Clearskin van az arcomra. Szeretem, mert nagyon jól tisztít, szerintem neki sem nagyon különbözhet az állaga a sós-tejes bőrradírtól. Mellette van még egy minimális mennyiségű Avon Naturals mézes és mandulás arcradírom, őt is nagyon szeretem, de csak akkor használom ha nincsenek vagy alig vannak pattanásaim.
A "testradírom" pedig egy jó régi Avonos Planet Spa shea vajas és barna cukros bőrradír. Jó az állaga, de ritkán használom.
Találtam én is DIY bőrradírokat, pl. MucuBebunál itt: http://mucubebu.blogspot.hu/2012/07/diy-testradir.html
Kipróbáltam, és ez is olyan jó, mint bármelyik.
Most viszont a te recepted jön hozzám tesztelésre :) Köszi a tanácsokat!

Elíz írta...

Jól hangzanak ezek is :) Megnézem az övét is, hogy milyen! Óh remélem beválik Neked is! :)

Zsanii írta...

Tetszik a blogod :)
Bekövettelek.
Az én blogom: http://www.zsani-thefashionoflife.blogspot.com/

Breezy írta...

Én is találtam egy DIY bőrradírt: http://roseballerina.blogspot.ro/2012/07/diy-testradir.html
A szerző ezt nem ajánja arcra, úgyhogy nagyon örültem a cikkednek, holnap reggel azzal kezdem a napot, hogy kipróbálom.

Nóra írta...

milyen egyszerű,de úgy néz ki mégis hatásos tipp. köszi! :)

Elíz írta...

Benézek majd! ;)

Elíz írta...

Ennek örülök, remélem Neked is beválik majd! :)

Breezy írta...

Nagyon bevált! Nagyon-nagyon puha lett az arcom tőle sokáig!

Elíz írta...

Ennek nagyon örülök!! :)

Megjegyzés küldése