Divattervezők - V. rész

Erre a márkára és tervezőjére csak nemrég figyeltem fel, egész konkrétan egy Mihalik Enikőről készült kép alapján kerestem rá. A képen Enikő a kifutón vonult az Issa bemutatóján és úgy megtetszett a kép hangulata (és maga a ruha is tetszett), hogy gondoltam utánanézek jobban, hogy kit is takar ez a négy betűcske.



Az Issa megalkotója, s kreatív igazgatója, Daniella Helayel Brazíliában született és ott is nőtt fel. Ám egy idő után a nyüzsgő New Yorkba húzta a szíve, ahol befejezte tanulmányait és divattanácsadóként kezdett dolgozni. Egy idő után újra felkerekedett és meg sem állt Londonig, ahol aztán a város lüktetése, sokszínűsége megihlette Daniellát. Ugyanis folyamatosan a tökéletes ruhát kereste, de nem találta, ezért úgy gondolta létrehoz egy saját márkát és megcsinálja ő maga, így született meg az Issa.
A 2006-os születésű márka kollekciói mindig ragyognak a színektől és a különböző mintákat is előszeretettel használja a tervezőnő. És bár e két dolog ötvözése könnyen tolakodó lehet, mégis ezek a ruhák nem azok; annál inkább egyszerűbbek, letisztultak, játékos és nőies vonalvezetéssel, amik szépen vannak kiegészítve a színekkel vagy épp a mintákkal. De a hangsúlyos kiegészítők is éppúgy illenek hozzájuk.
Ezen tulajdonságok egyértelműen Daniella brazil gyökereit tükrözik, ahol a természet ezernyi színben pompázik. Az Issa célja továbbá, hogy a könnyed elegancia és a lazaság egyszerre legyen jelen a ruhákban, melyben minden nő elbűvölőnek érezheti magát. A darabok azonban nemcsak hogy elegánsak, de kényelmesek is egyszerre.
Nem hiába olyan népszerű az Issa, híres színésznők (Scarlett Johansson, Eva Mendes) és énekesnők (Beyoncé, Madonna) is előszeretettel viselik, s rájöttem, hogy honnan ismerős még nekem ez a név: Kate Middleton is nagy rajongója (ha emlékeztek az eljegyzéskor viselt kék ruhájára, nos az is Issa darab volt).

Issa Spring 2013










Nektek hogy tetszenek a ruhák? Ha egyet választhatnátok melyik lenne az? :)

9 megjegyzés:

djkaty írta...

A jobb alsót választanám, csodaszép, és szép esésű anyagnak tűnik :-)

Elíz írta...

Mind olyan finom anyagúnak tűnik :) Ajh nem tudok egyet választani :D

LittleMucli írta...

Köszi,hogy írtál róla.tényleg nagyon jó dolgai vannak:
LittleMucli

Unknown írta...

mindet elfogadnám! :)

hkorinna írta...

A sötétlila ruha mennyire szuper! :)

Elíz írta...

Igen, annak különösen szép a megoldása :)

Elíz írta...

Ismerős érzés! :D

Unknown írta...

Köszi a linket! :D Most már én is jobban odafigyelek erre a márkára, hihetetlenül tetszik. Nekem a tukános ruha kell első sor jobb oldali kép. :D De azt hiszem érted, hogy miért. :)

Elíz írta...

:D Nincs mit! Igen, sejtem! :D

Megjegyzés küldése