Téli dekorációs ötletek

A télben talán csak a decembert kedvelem, az ünnepek és az év végének közeledése miatt mindig minden olyan békés és hangulatos. A karácsonyi vásárok, díszek, a hóesés, az ételek és forró italok, az illatok, a hagyományok és az ünneplés a családdal - nagy vonalakban ezt jelenti nekem december. Mint minden évszakban, ilyenkor is szeretem, ha a lakás is felidézi ezt a - jelen esetben téli - hangulatot. 

Narancs és szegfűszeg

Bizonyára mindenki ismeri már a narancs+szegfűszeg kombót, de! Ahelyett, hogy random (vagy nagyjából szabályos) mintázatban beledugdosnánk a kis fűszereket, majd odabiggyesztenénk az asztalra, van sokkal szebb módja is a narancs díszítésének. Narancsonként változó "bonyolultabb" mintákat is kirakhatunk a szegfűszegekkel, de akár egy késsel óvatosan véshetünk mintákat is a gyümölcsökbe. A kettő kombinálása pedig még szuperebb eredményt ad! A kész műveket egy tálba, fenyőágak, tobozok és piros bogyók közé téve gyönyörű díszt kapunk.



Díszíthetjük még ánizzsal vagy átköthetjük egy szalaggal is az illatos narancsokat.

Gyertya és fahéj

Szintén egy egyszerű, könnyen elkészíthető ötlet, mégis milyen mutatós lesz az eredmény, amit kapunk! Egy tömbgyertyát rakosgassunk körbe fahéjrudakkal, majd kössük körbe egy szalaggal vagy spárgával. Díszíthetjük még bogyókkal, pici fenyőágakkal vagy épp mini csengettyűvel (ez egyébként ultracuki szerintem).



A fahéjnak már magában is csodás az illata, hát még ha majd meggyújtjuk a gyertyát!

Toboz

Ennél egyszerűbb nincs is :P Formáljunk szalagból tetszőleges méretű akasztót, ragasszuk rá a toboz aljára, majd egy masnival rejtsük el a ragasztást.



Bár magukban is tökéletes díszek a kis tobozok, de egyet-kettőt be is festhetünk, mondjuk épp arany színűre!

Gömbdísz

Végy egy üres, átlátszó gömdíszt és díszítsd úgy, ahogy csak akarod. Lehet festeni, ragasztani és megtölteni is, ez utóbbi az abszolút kedvencem. Sajnos mini fenyőfát még sehol se láttam, pedig az a legszebb szerintem. De rakhatunk bele fenyőágat, bogyókat vagy mondjuk olyasmit, ami passzol a dekoráció többi részéhez. 



Csinálhatunk csupán néhányat, amit aztán egy-egy fenyőágra akasztunk majd, de akár egy teljes karácsonyfára való kollekciót is készíthetünk!

Hógömb

De nem akármilyen, hanem saját kezűleg készített hógömb! Befőttesüveg, víz, figura, ragasztó, csillám és egy kis glicerin kell hozzá mindössze. (Itt egy videó is, amiben Takács Nóra pontosan bemutatja az elkészítését: http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20121205-hogyan-legyek-jo-no-hogomb-hazilag-olcson.html)



Mennyivel meghittebb ajándék egy saját kezűleg készített hógömb, mint egy készen vásárolt!

Ti mivel szoktátok feldíszíteni a lakást ilyenkor? :)

8 megjegyzés:

Dii írta...

Nagyon jó dolgokat gyűjtöttél össze :) A narancs-szegfűszeg kombót imádom, már csak az illata miatt is el szoktam készíteni :) Toboz éppenséggel 1 darab van most a szobámban, egy kis arany csillámmal megszórva egy üvegben áll magányosan :)
Ezt a hógömbös dolgot mostanában annyi helyen láttam, de glicerint, mit összetevőt még sehol nem olvastam, úgyhogy épp itt az ideje készíteni egyet házilag :)

Elíz írta...

Olvastam olyat is, hogy nem kell bele glicerin, úgy is működik, bár elvileg az azért kell bele, hogy lassítsa a csillámok/hópelyhek leülepedését. :)

Megaera írta...

Nagyon jók ezek az ötletek - hogy a szegfűszeges narancsból is mit ki nem lehet hozni! :)

Glossy Lala írta...

Great inspiration for Christmas.
I wonder if you would like to follow each other.
I would also like to invite you to join my Christmas Giveaway
http://glossylala.blogspot.gr/2012/12/christmas-giveaway-open-internationally.html

Elíz írta...

Ugye?! :)

Elíz írta...

I'm glad, if you like it! :) Sure and thanks for invite! :)

Nóra írta...

egyik szebb mint a másik :I)

hkorinna írta...

Nagyon szuper ötletek! A narancs-szegfűszeg kombinációt imádom és az illata is szuper! :) Az átlátszó, szétnyitható gömbdíszek pedig nekem is nagy kedvenceim, én általában fenyőágakat szoktam tördelni bele! :D

Megjegyzés küldése